ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


REPUBLICARE DIN 9 OCTOMBRIE 2022: PARCHETUL ȘI POLIȚIA AU DOVEDIT DUPĂ UN AN CĂ AM AVUT DREPTATE!

Monica Macovei a comis ieri, sâmbătă, 8 octombrie 2022, în jurul orei 13.05, pe DN 39, între localitatea 2 Mai și municipiul Mangalia, un accident grav, soldat cu rănirea unui motociclist care circula regulamentar pe banda lui de mers, potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

În urma impactului, motocicleta a luat foc iar bărbatul accidentat, fost cadru MAI/ISU, a fost luat pe sus cu elicopterul SMURD și dus la Spitalul Județean din Constanța. Din primele constatări, victima avea fractură deschisă membru inferior, fractură deschisă membru superior și traumatism toracic.

Comunicatul Poliției, preluat ca atare de cele mai multe surse media, a fost cât se poate de clar: „Conform primelor cercetări, într-o curbă, conducătoarea auto a pătruns pe contrasens și a intrat în motociclistul care circula din sens opus.”

„Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, și o motocicletă, condusă de un bărbat, de 56 de ani. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”, a transmis IPJ Constanța:

Între cele 10 bunuri imobile pe care le deține (terenuri, apartamente, case), Monica Macovei are în comuna Limanu (2 mai - Vama Veche), unde s-a produs accidentul, o casă de vacanță și alte cinci proprietăți, cu o suprafață totală de peste 10000 de mp. Automobilul cu care s-a produs accidentul este SUV Suzuky Vitara.

Monica Macovei apare pe Facebook, la 7 ore de la producerea faptei (7ore!), mai precis la orele 8.09. Mulțumind tuturor celor care s-au gândit la ea, fosta procuroare și politiciană menționează că „a fost parte” a unui accident rutier și afirmă că „începe să-și revină din starea de șoc”. A patra propoziție nu îi este dedicată victimei, aflată în stare gravă la spital, ci precizării juridice că „Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin în aripa stângă a mașinii.” „Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație.”, mai spune fosta ministră a Justiției, pe a cărei pagină de Facebook stă scris „Legea trebuie să fie egală pentru toți”.

Interesant că „nu a pierdut controlul” volanului deloc deși izbitura trebuie să fi fost destul de puternică. Mai amintim că acea curbă vine imediat după coborârea de pe pod care amplifică viteza și te poate „fura” dacă nu ești atent. La fel de interesant este însă că nu a încercat să evite deloc impactul cu motociclistul, pentru că altfel ar fi trebui să tragă volanul la dreapta și nu să depășească cele două benzi de pe contrasens în cei aproximativ 45 de metri parcurși în linie dreaptă pe care i-a mai făcut până în boscheții din spațiul verde, ca și cum ar fi venit glonț de pe pod.

Dar și mai interesat este că nu numai Poliția dar și fotografiile de la fața locului o contrazic pe fosta ministreasă, demonstrând opusul celor afirmate de ea, după cum se vede în imaginile pe care le publicăm aici tocmai pentru că și noi credem că „Legea trebuie să fie egală pentru toți” și nu ne putem închipui că afacerea ar putea fi mușamalizată la fel ca cea privind decesul unui alt motociclist, acum exact 8 ani, în octombrie 2015, respectiv cea a polițistului Bogdan Cosmin Gigină care conducea la masă un alt fost ministru, de Interne, poate la fel de celebru ca Monica Macovei, recte Gabriel Oprea.

Fosta candidată prezidențială Monica Macovei, asemuită laudativ de Adrian Papahagi cu Hillary Clinton a României, a mai fost implicată într-un accident rutier soldat cu daune, după cum stă dovadă un dosar înregistrat pe 10 iunie 2021, la Judecătoria Buftea, de către o companie asiguratoare care încearcă să-și recupereze costurile reparațiilor destul de consistente, dacă a apelat la instanță. Contactată în mai anul acesta, 2022, înaintea unui termen al procesului de către jurnaliștii de la publicația Fanatik, Monica Macovei a declarat: „Nu mai țin bine minte, s-a întâmplat acum 4-5 ani și a fost o înțelegere amiabilă. Se ocupă avocatul”.

Ne gândim că dacă nu mai ține minte că a avut un accident rutier și cum a fost acesta e posibil să aibă aceeași problemă și în cazul de față. Fotografiile de mai jos sperăm să o poată ajută, atât pe ea cât și organele de cercetare care i-au deschis dosar penal șoferiței de 63 de ani, Monica Luisa Macovei. Așteptăm desigur, cu încredere, edificarea completă în urma finalizării anchetei. „Legea trebuie să fie egală pentru toți”.

Coordonatele accidentului pe harta Google sunt AICI.

1. Pentru mai buna înțelegere: benzile din dreapta imaginii sunt cele în direcția Mangalia, pe care susține Macovei că se afla când s-a petrecut accidentul:

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

VIDEO cu locul accidentului, filmat de LitoralTV: