ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de lucrători din domeniul sănătății din Franța au fost suspendați fără plată pentru că au refuzat să se vaccineze cu serurile experimentale Covid înainte de termenul-limită fixat pentru această săptămână, a anunțat joi ministrul sănătății, Olivier Veran, potrivit The Daily Mail.

Decizia vine la doar două zile după ce numeroși medici și lucrători din domeniul sănătății au organizat proteste de amploare împotriva măsurilor de vaccinare obligatorie, pe care mulți le consideră un atac la adresa libertăților lor civile. 

Agenția națională de sănătate publică din Franța a estimat săptămâna trecută că aproximativ 12% din personalul spitalicesc și aproximativ 6% dintre medicii din cabinetele private nu s-au vaccinat, fapt pentru care ministerul a decis să interzică accesul la locul de muncă a 3000 de persoane.

În luna iulie, președintele Emmanuel Macron a dat un ultimatum personalului din spitale, din cămine de bătrâni și brigăzi de pompieri pentru a face cel puțin o doză de „vaccin” Covid până pe 15 septembrie, în caz contrar riscând suspendarea fără plată. 

„Aproximativ 3.000 de suspendări au fost comunicate ieri angajaților din centre de sănătate și clinici care nu s-au vaccinat încă”, a declarat ministrul Veran la postul de radio RTL, adăugând că zeci de persoane au preferat să demisioneze decât să se înscrie la vaccinare.

În ciuda acestui fapt, ministrul a continuat: „Este vorba de 2,7 milioane de angajați [în cadrul serviciului național de sănătate din Franța]”, susținând, totodată, că „a fost asigurată continuitatea îngrijirii la nivel național”, dat fiind că „o mare parte din aceste suspendări sunt doar temporare”. 

Luând în calcul datele furnizate de fiecare spital în parte, numărul real al angajaților suspendați ar putea fi mai mare decât cel declarat oficial de Guvern.

Sistemul spitalicesc din Paris a declarat joi că 340 de lucrători au fost suspendați, în timp ce relatările din presa locală au citat un număr mai mare la spitale din orașe mai mici - până la 450 la Nisa și 100 la Perpignan.

Datele disponibile indică aproape 1.500 de suspendări înregistrate joi în puțin peste o duzină de spitale, potrivit unei centralizări a AFP, la care se adaugă alte câteva zeci în alte părți ale Franței. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews