ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După vestea cu maica de la Mănăstirea Christiana, ctitorită de doctorul Pavel Chirilă, care a decedat în urma incendiului de la Matei Balș, unde era pacientă, o altă știre tristă ne-a parvenit, despre un apărător al valorilor românești cunoscut de mulți din militanții societății civile românești: Fratele Ioan. El este „bătrânul cu barbă” care a ars primul. Părintele Emanuel Ganciu ne-a transmis aceste cuvinte în amintirea lui:

O flacără vie

Fratele nostru Ioan - Bebe cum îi spuneau familia și cei apropiați - Paraschiva, a trecut în lumea drepților. El este cel al cărui trup a fost primul carbonizat în incendiul de la Spitalul Matei Balș. Nu a putut fi identificat decât în urma testării ADN.

Tainice sunt voile și judecățile Tale Doamne!

Fratele nostru Ioan și-a sfârșit viața așa cum și-a dus-o, ca o flacără.

Deși a trecut în decursul vieții lui prin necazuri cumplite, dragostea lui pentru Dumnezeu, pentru neamul românesc și pentru semenii lui aflați în suferință, dragostea împlinită cu jertfelnicie, nu l-a părăsit nici o clipă.

A trecut prin viață ca o flacără vie și avem nădejdea că tot la fel va fi primit în Împărăția Luminii cele fără de apus.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Înmormântarea ale loc astăzi, miercuri, începând cu orele 13.30 - 14.00 la Cimitirul Ghencea 2 Domnești