ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un ministru al Educației - a cărui teză de doctorat a fost irigarea cu zoaie de la porci - impostor și plagiator. Ce poate fi mai ilustrativ pentru falsul cu care suntem tratați zilnic, de la cel mai înalt până la cel mai mic nivel?

Vaccinistul Sorin Cîmpeanu, supranumit Groparul, unul dintre cei mai siniștri miniștrii ai Educației și promotor asiduu al proiectului lui Klaus Iohannis „România (re)educată”, care are în focus subteran introducerea educației sexuale și „de gen” - a se citi de transgender - în școli și chiar și în grădinițe, a anunțat joi seara că demisionează din funcția de ministru în Guvernul Ciucă.

Despre a „n”-a „reformă” a Învățământului din 1990 încoace, academicianul Ioan Aurel Pop afirma: Unele dintre propunerile privind educația din România sunt rețete sigure de îndobitocire, de cufundare în ignoranță, îndemnuri la necunoaștere, la comoditate și la letargie. Prea mulți protagoniști creează marasm și incertitudini 

Potrivit unor surse politice, ministrul Cîmpeanu a fost „împins” în această decizie în urma unei discuții cu președintele Klaus Iohannis, pe fondul unor acuzații lansate de presă cu privire la un presupus plagiat într-o lucrare științifică, scrie Florin Pușcaș la Știripesurse.

Sorin Cîmpeanu a fost acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, alături de care a semnat, în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar. Cei doi profesori semnaseră cele 13 capitole plagiate de Cîmpeanu în 2006 în alte patru ediții anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 și 1993 și 2000. Numele autorilor originali a fost înlocuit cu numele actualului ministru al Educației în ediția din 2006, dar și într-o variantă ulterioară, din 2009, publicată în aceeași formă, potrivit sursei citate.

Sorin Cîmpeanu a publicat, miercuri, mai multe clarificări din partea profesorului Ioan Pleșa, unul dintre universitarii al căror nume este acuzat că l-a înlocuit dintr-un curs. Pleșa afirmă că a perfecționat cursul „Îmbunătățiri Funciare” timp de 15 ani alături de Cîmpeanu și l-a predat acestuia „strict în interesul pregătirii studenților”, când actualul ministru a devenit titularul disciplinei, mai scrie Florin Pușcaș.

Reamintim, că sinistrul Educației, de mână cu Arafat și Iohannis, a introdus în timpul „pandemiei” șantajul cu vaccinarea a 60% dintre angajații din învățământ, ca o condiție pentru redeschiderea școlilor și ieșirea din online, solicitând școlile elaborarea de „liste negre” cu profesorii nevaccinați.

Vedeți După ce părinții au respins în proporție de 92,5% vaccinarea copiilor, acum autoritățile șantajează profesorii cu vaccinarea peste 60% asmuțind părinții contra lor. Iohannis și Cîmpeanu anunță începerea școlii de pe 8 folosindu-se de tactici bolșevice

Tot el a afirmat, în cadrul unei dezbateri în care a inventat o „presiune” inexistentă: „colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online”.

Același individ a susținut cerința dementă a sinistrului Sănătății, USR-istul Vlad Voiculescu, ca elevii să poate măști, obligatoriu, și la orele de sport.

Sorin Cîmpeanu susține că această condiție a fost cerută de „specialiștii din domeniul sănătății”, pentru a preveni astfel răspândirea virusului, potrivit Realitatea TV. Care „specialiști”, nu ne-a lămurit niciodată. Dar un copil a murit în timpul pandemiei cu masca pe față.

Întrebat cum pot alerga copiii cu mască la ora de sport, ministrul a răspuns că nu este decizia sa. „Am spus că e cerința celor din domeniul sănătății, pentru a preveni răspândirea virusului”, a răspuns individul.

La începutul anului școlar, alături de Iohannis, susținea că notele nu contează. La finalul anului școlar trecut s-a bătut apa în piuă că premiile nu mai contează. Ba chiar „discriminează”.

La 2 martie 2022 - scrie profesorul Tiberiu Tudor -, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a semnat (prin secretar de stat Gigel Paraschiv) un Ordin prin care cetățenii din Ucraina care se înscriu la studiile universitare din România beneficiază de finanțare gratuită de la bugetul de stat al României atât pentru acest an universitar, cât și pentru următorul. Prin derogare, ei nu sunt obligați să prezinte diplomele și actele de studii anterioare la înscriere, ci trebuie să le aducă până la finalizarea studiilor academice în România. (Atașat PDF AICI). În trei universități din România există predare în limba ucraineană: Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea din Suceava. Aceasta în condițiile în care elevii români din Ucraina nu mai pot învăță în lima lor natală iar în sudul Basarabiei mai există doar o singură școală cu predare în limba română redenumită moldovenească.

ActiveNews a scris și că „Consilierul Diavolului” Yuval Noah Harari este prezent în MANUALUL DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ pentru Clasa a VIII-a al Ministerului Educației Naționale, cu un text de propagandă transumanistă din spectrul Marii Resetări

Societatea civilă i-a cerut demisia din 26 august 2022: Alianța Părinților: OPRIȚI-L PE GROPAR! Toată activitatea domnului Cîmpeanu reprezintă punerea în operă a unei agende care are drept obiectiv distrugerea a ceea ce a mai rămas din învățământul românesc

El a mai fost SOMAT OFICIAL să RETRAGĂ Proiectul de lege ANTICONSTITUȚIONAL „România Educată” - un atac la interesul superior al copilului prin subminarea autorității părintești până la anularea acesteia

Și profesorii i-au spus în față: Un profesor îl desființează și devoalează pe ministrul Cîmpeanu într-o Scrisoare Deschisă: Întoarceți-vă la activitatea de proiectant în domeniul canalelor de irigații. Scopul „reformei” este alinierea la agenda digitală a unei organizații supranațională

Ce putem să mai adăugăm: dacă se dovedește și plagiatul, să-i fie pușcăria ușoară!