ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a sugerat o metodă de acțiune față de cei care ezită în continuare să fie injectați cu serurile experimentale Covid, care nu sunt obligatorii nici în țara insulară din Asia de Sud-Est, potrivit Știri pe Surse

„Problema este reprezentată de cei care nu vor să se vaccineze. Căutați-i în satul vostru, haideți să mergem acolo în timp ce dorm și să le facem injecția în timp ce dorm, astfel încât să putem face acest lucru. Dacă nu vor, hai să mergem în casele lor și să-i injectăm când se lasă noaptea. O voi face eu, eu voi conduce călătoria”, a afirmat președintele Rodrigo Duterte, instigând astfel la un adevărat viol politico-farmaceutic. 
 

O declarație șocantă, având în vedere că vaccinarea Covid este, oficial, opțională și voluntară în această țară care se consideră democratică. Departamentul de Sănătate din Filipine a subliniat în repetate rânduri că vaccinarea nu este obligatorie. Toate vaccinările necesită un consimțământ în cunoștință de cauză, în concordanță cu Convenția de la Oviedo și Codul de la Nurnberg.

Campania de vaccinare Covid a început oficial în Filipine la 1 martie 2021. Până la 10 octombrie, peste 23,1 milioane de filipinezi (circa 25% din populație) au fost injectați cu două doze de „vaccin” Covid, în timp ce aproximativ 26,4 milioane de persoane au primit prima doză.

Filipine este o republică unitară prezidențială constituțională cu 98,5 milioane de locuitori. Rodrigo Duterte, născut pe 28 martie 1945, este al 16-lea președinte al acestui stat insular și este reprezentantul Partidului Democrat Filipinez-Puterea Populară. Pe lângă vârsta înaintată și derapajele dictatoriale, „democratul” din fruntea statului pare a avea dificultăți de exprimare care ridică semne de întrebare asupra deplinătății funcțiilor sale mintale și neuro-motorii. VIDEO: