ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În a doua zi de proteste consecutive, „istoricul clipei” Ion Cristoiu își dedică jumătate din jurnalul său video protestelor anti-restricții care au cuprins Capitala și întreaga Românie: Ce competențe are Raed Arafat să prezinte măsurile de protecție împotriva coronavirus? A doua parte este dedicată „antisemitismului” din România repus pe tapetul presei internaționale și în panoplia organelor guvernamentale de Cazul Maia Morgenstern: De ce ține secret numele suspectului în cazul amenințării la adresa Maiei Morgenstern?

 
„De aici vine toată nebunia: noi, românii, o ducem în interdicții de un an și ceva. Nu numai atâta, ci ne-am grăbit să ne vaccinăm și, cu toate acestea, constatăm că nu folosește la nimic. Păi dacă nu folosește la nimic, prima reacție a omului -și, cu atât mai mult, a tânărului - este: băi, ies în stradă, dacă tot mor! Deci dacă tot port mască și mă infectez, dacă tot am respectat interdicțiile, dacă tot mă spăl pe mâini - mai degrabă n-o port și ies în stradă, dacă tot mor.

Nu înțeleg cifra aia. De ce 3 la mie și nu 5? Cică au stabilit specialiștii! Păi cum au stabilit? De exemplu, cum a stabilit medicul Raed Arafat că dacă se circulă după ora 20 pe stradă crește infecția? S-a făcut o cercetare sociologică, s-a făcut un sondaj național și s-a constatat că trei sferturi din cei care sunt acum la terapie intensivă au ieșit pe stradă după ora opt? Asta este o chestie elementară. De ce, virusul merge mai repede după ora opt?

Deci, repet: care este temeiul științific? Documentul științific: cercetarea de laborator, cercetarea sociologică, investigația? Nu, a zis că doar după ora opt! Dar de ce după ora opt și nu ora opt și-un sfert?

Asta este una dintre marile nebunii și eu cred că nemulțumirea va rămâne, chiar dacă mâine seară să zicem că se sleiește (mișcarea de protest -n.r.). Nemulțumirea rămâne, că oamenii nu mai cooperează. O să-i sancționeze, dar până la urmă oamenii tot vor încerca fie să eludeze legea - și sunt românii specialiști -, fie să iasă în stradă”, a opinat ziaristul Ion Cristoiu luni seară, în jurnalul lui video.

O altă opinie pertinentă despre înăsprirea restricțiilor și-a exprimat și pe cristoiublog.ro duminică seară, când avertiza că atitudinea guvernului „nu numai că va face ineficiente măsurile, dar, mai mult, va crește nemulțumirea socială. Și nu-i exclus să asistăm la o Revoltă spontană împotriva Restricțiilor care va fi în realitate și o Revoltă față de politica Pumnului”. O predicție care s-a împlinit prin ieșirea oamenilor în stradă pentru Libertate și prin repetarea zilnică a protestelor, cu din ce în ce mai mulți participanți.