ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul parlamentar PDL  Gelu Vișan scrie, pe Facebook, că ultimul Congres al PSD-ului, ar fi, de fapt, „Congresul Statului Paralel”, care, pentru o perioadă, va conduce Partidul, după care îl va îngropa. Analizând evenimentele din ultima perioadă din sânul formațiunii social-democrate, care au culminat cu sentința primită de Dragnea și degringolada din partid, Vișan profețește și care va fi soarta PSD după alegerea Vioricăi Dăncilă.

Fostul parlamentar susține că PSD era  singurul partid care avea curajul să înceapă o luptă lungă, de uzură, cu Securitatea, avându-l ca vârf de lance pe Liviu Dragnea. Dar care, pentru că nu a cedat și nu a făcut pace cu sistemul, a fost condamnat. „Toți liderii, de la Traian Băsescu la Vasile Blaga și Ludovic Orbán, care au negociat cu Sistemul au devenit tot mai mici, până vor dispărea. Sistemul vrea doar oameni noi, adică ai lui. Acesta este motivul pentru care PSD, care a ales să capituleze în fața Sistemului, va fi decimat”, susține Vișan. Amintind că Iohannis, Traian Băsescu, Vasile Blaga, Ludovic Orbán, Marian Oprișan, Eugen Tomac,Victor Ponta sunt doar càțiva dintre politicienii cărora li s-au închis dosarele sau au primit achitări, pentru a executa ordinele Sistemului.
 
Acesta este textul postat de Gelu Vișan

„Ultimul Congres
Congresul Statului Paralel.
Când Liviu Dragnea a decis să se ia de gât cu Statul Paralel, în 2017, a pornit un război greu, incredibil de dur, cu Sistemul. 
 
Mulți dintre noi începuserăm acest război, dar PSD-ul era singurul partid care avea curajul să înceapă o luptă lungă, de uzură, cu Securitatea.
 
Celelalte partide fuseseră deja capturate, mai mișcase ceva Traian Băsescu până l-au luat pe sus cu dosarele familiei și ale sale, și a început să strige-n gura mare că nu mai există Stat Paralel, după ce-l definise doct doar cu zile-n urmă. V-am spus, Statul Paralel este puternic cât este ascuns, cât i se neagă existența.
Cea mai mare opoziție în Războiul cu Sistemul a avut-o Liviu Dragnea chiar în PSD, cu reprezentanții din partid ai Statului Paralel. 
Forța teribilă a Sistemului stă în jocul extrem de complicat cu dosare și cu Pușcăria. Nu ești cu mine, îți fac Dosar, ești contra mea, te bag în Pușcărie o ții " "langa”, te elimin la propriu ca pe Judecătorul Mustață. Ești de partea mea, îți închid dosarul, îți dau achitare, mai poți face politică, o perioadă, sub comanda mea. 
Adrian Severin 
Adrian Năstase
Dan Voiculescu
Elena Udrea
Dan Radu Rușanu
Liviu Dragnea 
 
sunt unii dintre cei care i-au deranjat cel mai tare, pentru că s-au bătut pe față cu Sistemul, nu s-au retras așa cum, de exemplu a făcut Crin Antonescu. 
Klauss Iohannis
Traian Băsescu
Vasile Blaga
Ludovic Orbán
Marian Oprișan
Eugen Tomac, 
Victor Ponta, 
sunt doar càțiva dintre politicienii cărora li s-au închis dosarele sau au primit achitări, pentru a executa ordinele Sistemului. Și într-o parte și în alta, lista e mult mai lungă, zecilor, chiar sutelor de politicieni, adăugându-li-se jurnaliști, formatori de opinie, oameni de afaceri, funcționari, etc. O să fac odată o listă cât mai completă. 
 
Războiul cu Sistemul nu poate fi câștigat decât într-un simgur fel: Eliminarea Șantajului cu Dosarele și Pușcăria, care nu poate fi obținută decât prin Amnistie Generală, nu prin Grațiere. Acel moment "T 0” despre care vorbea inclusiv Băsescu, la început, în 2015, înainte de a se face din nou frate cu Dracu’ 
 
În Ianuarie 2017, consiliat sau nu, Dragnea a avut acea intuiție genială că Statului Paralel nu trebuie să-i dai decât o lovitură, mortală: îi iei Dosarele. A început cu abuzul în Serviciu. Atât de tare s-a speriat Sistemul, încât a scos roboții Haștagieni în Stradă, a împărțit țara în două și a declanșat un mecanism al urii de neimaginat. S-a aliat cu Multinaționalele, cu Merkel, cu Macron, a făcut partide, a falsificat alegeri, și pentru că nu a reușit, l-a executat pe Dragnea și a preluat PSD-ul cu totul. Dintre toți liderii politici, Dragnea a rezistat cel mai mult, nu a cedat până la final, nici la final nu a cedat, ci a preferat să fie executat decât să capituleze. A făcut însă și greșeli, a încercat să-i păcălească negociind la un moment dat cu o parte dintre ei. Frica și Ura Sistemului au fost însă atât de mari, s-au și prins că vrea să-i fenteze, încât l-au băgat în Pușcărie și vor să-l țină acolo cât pot de mult. 
 
Le-a trecut "glonțul” pe la ureche, iar asta nu o pot uita. A doua oară nu mai riscă. Așa că au preluat PSD-ul cu totul, fără nici o milă, iar azi își vor pune propria conducere, la milimetru. Nu sunt dispuși să riște nimic. 
In discuția pe care am avut-o cu Dragnea mi-a zis textual, ceea ce știam și eu, că i-au spus că dacă face pace cu ei și renunță la războiul cu ei și multinaționale, va fi achitat. A refuzat, și bine a făcut, pentru că, cel puțin în opinia mea, ori îți trăiești viața cu DEMNITATE, chiar dacă o regăsești mai târziu, ori ești vierme. 
 
Dragnea nu a cedat, mai mult, a continuat războiul până-n ultima clipă, ceea ce, atunci când Sistemul va fi învins-pentru că până la urmă va fi învins- va însemna enorm pentru el. Lecția Dragnea însă spune și altceva: Cu Sistemul nu poți face " pace”, nici parțială, nici totală. 
 
Atât de tare s-a speriat Sistemul de PSD, încât inclusiv după condamnarea lui Dragnea nu mai riscă nimic, își pune oamenii în fiecare poziție, fie ea " cheie” sau nu, din Congres. Mai mult, așa cum am aflat, nu vor mai permite niciodată ca PSD-ul să treacă de 15/20%, tocmai pentru a nu mai exista vreodată un risc. 
 
Pentru aceasta, toți primarii, consilierii județeni, consilierii locali, funcționari sau angajați ai statului și administrație, care vor avea o urmă de dosar, vor fi condamnați fără nici cea mai mică milă. Sute de PSD-iști vor înfunda din Septembrie pușcăriile. 
 
Mai mult, mulți dintre cei care nu au acum dosare se vor trezi cu cel puțin unul. De ce? 
 
Pentru că Planul Final este ca PSD-ul să dispară cu totul, până la alegerile parlamentare din 2020, sau, în orice caz, să nu depășească 10-15% în 2020. La alegerile locale, PNL se va asocia cu USR și vor încerca să-i scoată din toate primăriile și administrația. 
 
Frica și Ura Statului Paralel au devenit patologice de la un moment punctual al Războiului: Când 400:000 de membri de partid au ieșit în stradă la chemarea lui Dragnea, au realizat că tot partidul a devenit un pericol. 400:000 de mii de oameni care să strige " Libertate” și " Jos Securitatea”, sunt mult mai mult decât unul sau câțiva lideri politici. Atunci au imaginat "10 August”, care trebuia să fie un alt "Colectiv”. 
 
Acesta este, de fapt Ultimul Congres de alegeri al PSD-ului, pentru că, după acest Congres, PSD-ul va fi destructurat cu totul. Fiind al lor, îl vor ține pe linia de plutire încă un an, până la alegerile locale, după care îi vor da lovitura de grație. Cu Iohannis sau Barna președinte, cu sute de aleși locali condamnați, îi vor scoate de la guvernare în Februarie 2020, vor fi pulverizați la alegerile locale și vor dispărea cu totul, sau aproape cu totul la alegerile parlamentare. 

În bătăliile mele, dar și din lecțiile celorlalți, am învățat că nu poți negocia nimic cu Sistemul; în războiul cu Statul Parale dacă faci un pas în spate, te execută definitiv. Toți liderii, de la Traian Băsescu la Vasile Blaga și Ludovic Orbán, care au negociat cu Sistemul au devenit tot mai mici, până vor dispărea. Sistemul vrea doar oameni noi, adică ai lui. Acesta este motivul pentru care PSD, care a ales să capituleze în fața Sistemului, va fi decimat. 
 
Nu v-ați întrebat de ce, după condamnarea lui Dragnea, DNA și Lupta Anticorupție nu mai există? S-a terminat odată cu condamnarea lui Dragnea? Fals. La DNA se lucrează într-un ritm îndrăcit la zecile și sutele de dosare ale celor care azi cred că au făcut Pace cu Securitatea, care-i va executa fără milă începând din Septembrie. Vor trebui să dovedească că tot PSD-ul este corupt, și asta vor face. Iar după ce se vor fi folosit de Viorica Dăncilă, o vor trimite direct la Videle, mare minune dacă și fără un dosar penal de-al mare după ea. Dăncilă este folosită pe post de gropar al PSD-ului, oricum nu înțelege nimic din ce se întâmplă și ce i se întâmplă, după care va fi aruncată la groapă, alături de ceea ce va fi fost odată PSD-ul. 
Acesta este, de fapt, Ultimul Congres al PSD-ului, Congresul Statului Paralel, care, pentru o perioadă, va conduce Partidul, după care îl va îngropa”.