ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a subliniat sâmbătă, la Munchen, că este nevoie de o acțiune europeană comună pentru a proteja rutele maritime strategice prin strâmtoarea Ormuz, informează DPA, citată de Agerpres.

Germania nu participă la misiunea SUA din strâmtoarea Ormuz deoarece guvernul de la Berlin nu consideră că o politică de presiune maximală este calea corectă în relațiile cu Iranul, a declarat ministrul Annegret Kramp-Karrenbauer la Conferința privind Securitatea de la Munchen.

Stabilitatea regiunii și principiul rutelor maritime libere sunt de cea mai mare importanță pentru Germania.

Ministrul german al Apărării încurajează statele membre să creeze, cu ocazia unui summit al Uniunii Europene, o misiune comună în zona strâmtorii Ormuz, pe unde este transportată o mare parte a țițeiului mondial.

De asemenea, Annegret Kramp-Karrenbauer consideră că Uniunea Europeană trebuie să înțeleagă avertismentul pe care l-au constituit conflictul din Siria și impactul acestuia asupra Europei. De aceea, este necesar ca europenii să fie capabili pe viitor să acționeze de comun acord pentru preîntâmpinarea sau gestionarea unor posibile noi crize similare.

„Acest lucru nu trebuie să ni se întâmple din nou în alte situații sau regiuni de conflict”, a accentuat oficialul german, referindu-se la conflictul din Siria.

Încă din vara anului 2019, când, pe fundalul tensiunilor cu Iranul, Statele Unite au propus o misiune internațională pentru asigurarea libertății de navigație pe ruta de transport al petrolului prin Golful Persic, Germania a insistat pentru crearea, separat, a unei misiuni de observare a Uniunii Europene în regiune, care să nu aibă caracter militar, distanțându-se astfel de propunerea americană, îmbrățișată doar de Marea Britanie.