ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că vaccinarea nu va fi obligatorie, dar i-a îndemnat pe cetățeni să se vaccineze pentru a preveni creșterea numărului de infectări. În timpul vizitei sale la Institutul Robert Koch, Angela Merkel a spus că Germania nu va merge pe calea propusă de Franța privind obligativitatea vaccinării. Totodată, cancelarul nu consideră imperios necesar un nou lockdown la toamnă, în cazul unui al patrulea val pandemic. 

„Desigur, facem tot ce putem pentru a preveni acest lucru”, a declarat Merkel, reamintindu-le nemților să respecte regulile de igienă. Testarea rămâne, de asemenea, importantă, a adăugat ea. Evoluția este în general pozitivă, „dar pandemia nu s-a încheiat”, a declarat Angela Merkel, citată de Die Welt. Un mesaj aproape identic cu cel al președintelui Klaus Iohannis!

Cu toate acestea, Merkel a respins vaccinarea obligatorie sub orice formă. 

„Nu avem nicio intenție de a merge pe această cale propusă de Franța. Am spus că nu va exista o vaccinare obligatorie”, a declarat cancelarul Germaniei, făcând o paralelă cu situația din Franța, unde s-a legiferat obligativitatea vaccinării pentru personalul medical și alți lucrători care interacționează cu „persoane vulnerabile”, iar președintele Macron a pledat pentru extinderea obligativității la toți cetățenii. În schimb, Merkel consideră că vaccinarea obligatorie ar risipi încrederea în campania de vaccinare, pe care guvernul federal se angajează să o susțină în continuare.