ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gheorghe Dincă, suspectul din cazul Caracal,  ar putea fi eliberat din închisoare, în cazul în care nu va fi trimis în judecată. Avertismentul vine chiar din partea avocatului său din oficiu, Claudiu Lascoschi.
 
Constituția prevede ca un inculpat să rămână în arest preventiv cel mult 180 zile. Până în prezent, Dincă are 83 de zile de arest.

Gheorghe Dincă a fost prezentat judecătorului pentru prelungirea mandatului de arestare, iar ulterior, avocatul său a făcut declarații, spunând că într-o lună de zile, Dincă ar trebui să fie trimis în judecată, altfel riscă să fie eliberat, potrivit legii, potrivit Mediafax.

”În circa o lună ar trebui făcută (n.r. - trimiterea în judecată), pentru că altfel apare riscul să ajungă să fie pus în stare de libertate, potrivit Constituției României și a legilor naționale. Nu cred că există acest risc, pentru că nu și-l asumă niciun procuror. (…) Este posibil să mai fie audiat. El este dispus să mai dea declarații, întotdeauna a fost dispus”, a spus Lascoschi.
 
Gheorghe Dincă a ajuns, joi, în fața judecătorilor Tribunalului București, care au decis să-i prelungească arestul preventiv.

Gheorghe Dincă a recunoscut, la două zile după ce anchetatorii au pătruns în curtea sa, că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani din Dobrosloveni, județul Olt, și pe Luiza Melencu, fata de 18 ani, din Dioști, județul Dolj.
 
Dincă a mărturisit că le-ar fi luat cu mașina din zone în care se așteaptă mașini de ocazie, le-ar fi dus la domiciliul său, unde, după ce au fost violate (suspectul nu recunoaște violul decât în cazul Alexandrei), le-ar fi ucis.