ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul legist dr. Gheorghe Alexandrescu a explicat de ce nu stă în picioare ipoteza avansată de Gheorghe Dincă, cel care susține că a ars trupurile Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, după ce le-a răpit și le-ar fi ucis. 

Dr. Gheorghe Alexandrescu, fostul șef al Laboratorului de Prosectură al INML, medic legist care a lucrat zeci de ani în instituția centrală a medicinii legale românești, a explicat, pentru Evenimentul Zilei, că „cenușa fără părți organice, deci numai mineralele fără substanțe organice – resturi arse de părți moi-mușchi, țesut conjunctiv, piele etc sau țesutul organic celular din constituția oaselor nears, deci necarbonizat, adică funingine – ca și osul calcinat, adică numai calciu și fosfat tricalcic, plus alte minerale, nu permit identificarea profilului ADN, deoarece nu mai există ADN”.

În acest caz, susține legistul, a putut fi identificat ADN doar din dinții aflați în coletul recoltat din butoi. „Din dinți, nu din oase”, a subliniat dr. Alexandrescu.

„ADN-ul este o proteină complexă, deci substanță organică conținută în nucleul celular. Numai resturile organice sau oase incomplet calcinate – care mai păstrează în structura lor celule cu ADN – osteocite, osteoblaste, osteoclaste, celule conjunctive, fibroblaste, elemente ale țesutului măduvei osoase etc., sunt purtătoare de informație ADN”, a explicat dr. Alexandrescu.

De asemenea, acesta a arătat de ce este greu de presupus că Gheorghe Dincă și-a ars victimele: „Condițiile artizanale de incinerare într-un butoi, sursa de foc cu putere calorică aparent ineficientă comparativ cu instalațiile profesioniste (crematoriu), resturile presupusei incinerări umane (cenușă, dinți, mici fragmente osoase alb-cenușiu curate, fără depuneri de funingine, bijuterii nedeteriorate, lipsa unor fragmente de oase mari -mandibulă, fragmente craniu, pelvisosos, schelet membre,vertebre) sugerează scena unei scenografii grotești!”.