ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce CSM a constatat că procuroarea Maria Pițurcă nu va fi exclusă din magistratură după ce a ridicat-o cu mascații, în mod ilegal și abuziv, pe fetița Sorina, din mediul familial, pentru a executa o decizie de adopție internațională, avocatul Gheorghe Piperea a scris pe Facebook următorul mesaj:

„Aveti grija ce scrieti de acum incolo despre doamna procuror Piturca. Dupa ce suspendarea sa din functie a fost refuzata magistral de CSM, riscati cate o actiune in daune morale fiecare, pentru afectarea dreptului la propria imagine a omului din spatele titlului de procuror care aplica sever legea, in locul executorului, chiar si in contra copiilor de 9 ani. Mai mult chiar, CSM ar putea emite o hotarire de aparare a reputatiei magistratului in cauza. Si atunci nu va mai scapa nici ultra-fericitul Daniel de razbunarea reclamantei. Be careful, people!”.

Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a respins, joi, cererea de suspendare din funcție a procuroarei Maria Pițurcă, magistratul care a ridicat fetița din Baia de Aramă în cadrul unei proceduri de adopție internațională, potrivit ordinii de zi soluționate a Secției pentru procurori.

În schimb, Magistrații Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au citat-o pe Pițurcă pentru a-i aduce la cunoștință că este cercetată pentru purtare abuzivă, referitor la modalitatea în care a preluat fetița de la asistenta maternală care o avea în grijă.
 
Inițial, procurorii de la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție au deschis în acest caz o anchetă pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopție internațională a fetiței, dar și modul în care Maria Pițurcă a efectuat percheziția la locuința asistentului maternal.

Pe 2 iulie, Inspecția Judiciară a solicitat Secției pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM suspendarea din funcție a procuroarei.