După ce CSM a constatat că procuroarea Maria Pițurcă nu va fi exclusă din magistratură după ce a ridicat-o cu mascații, în mod ilegal și abuziv, pe fetița Sorina, din mediul familial, pentru a executa o decizie de adopție internațională, avocatul Gheorghe Piperea a scris pe Facebook următorul mesaj:

„Aveti grija ce scrieti de acum incolo despre doamna procuror Piturca. Dupa ce suspendarea sa din functie a fost refuzata magistral de CSM, riscati cate o actiune in daune morale fiecare, pentru afectarea dreptului la propria imagine a omului din spatele titlului de procuror care aplica sever legea, in locul executorului, chiar si in contra copiilor de 9 ani. Mai mult chiar, CSM ar putea emite o hotarire de aparare a reputatiei magistratului in cauza. Si atunci nu va mai scapa nici ultra-fericitul Daniel de razbunarea reclamantei. Be careful, people!”.

Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a respins, joi, cererea de suspendare din funcție a procuroarei Maria Pițurcă, magistratul care a ridicat fetița din Baia de Aramă în cadrul unei proceduri de adopție internațională, potrivit ordinii de zi soluționate a Secției pentru procurori.

În schimb, Magistrații Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au citat-o pe Pițurcă pentru a-i aduce la cunoștință că este cercetată pentru purtare abuzivă, referitor la modalitatea în care a preluat fetița de la asistenta maternală care o avea în grijă.
 
Inițial, procurorii de la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție au deschis în acest caz o anchetă pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopție internațională a fetiței, dar și modul în care Maria Pițurcă a efectuat percheziția la locuința asistentului maternal.

Pe 2 iulie, Inspecția Judiciară a solicitat Secției pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM suspendarea din funcție a procuroarei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews