ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu înțelegem de ce inspectorii ANI și ofițerii DNA și DIICOT refuză să se ocupe de șpăgile de milioane de euro pe care le primesc medicii din România, mai pe față sau mai pe dos?

Deghizate în sponsorizări, șpăgile mascate erau publicate până recent pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentelor în mod fragmentar, ba chiar selectiv, încălcându-se și în această privință legea. Dar chiar în timpul în care făceam documentarea pentru acest articol introducând pentru căutare în ultimii ani marele nume-cheie GHEORGHIȚĂ, toate sponsorizările de pe site-ul ANM au dispărut brusc, sub ochii redactorilor ActiveNews.

Contactând Biroul de Presă al Agenției ni s-a răspuns că „ANMDMR se află într-un proces de îmbunătățire a infrastructurii informatice”. Ciudat, îmbunătățirea privește doar sponsorizările - i.e. șpăgile mascate - ale eroilor. Restul site-ului merge brici (așa e expresia). Revenind cu solicitarea de a ni se transmite din baza de date sponsorizările de care a beneficiat col. dr. Gheorghiță Valeriu, președintele CNCAV, de-a lungul carierei sale fulminante, am primit drept răspuns doar tăcere.

Citiți și Câți bani a primit președintele Colegiului Medicilor de la Big Pharma, inclusiv producători de vaccinuri Covid. De ce doctorul Daniel Coriu, autor de știri false, nu-i poate judeca pe cei peste 70 de medici care au făcut Apelul contra Dictaturii Covid

Noroc că, prevăzători, capturasem deja o serie din tabelele cu sponsorizările bravului erou, după cum puteți vedea mai jos. Dar nu toate. Ochiometric, putem aproxima că sumele oficiale primite de dl. colonel dr. de-a lungul anilor de la companii străine se ridicau la câteva sute de mii de lei. Și nu de ieri de azi, ci din 2016 (cel puțin).

Sumele încasate de col. dr. Gheorghiță de la Big Pharma se ridică de la câteva sute de euro per ședință la câteva mii. De exemplu, ca sume mai mari, în 2016, Gheorghiță decontează de la Gilead 7776,42 lei și de la Johnson&Johnson 6966,70 lei ca „sponsorizare mijloace financiare”. Și de la alte firme, alte mii, pentru „alte cheltuieli”. Măcar să fi fost precizate serviciile prestate, ca să știm și noi care este meniul complet.

Citiți și Vacciniștii Streinu-Cercel și Alexandru Rafila sunt plătiți de ani de zile de compania PFIZER prin sponsorizări grase de sute de mii de lei alături de alți peste 5000 de medici din România. Cazul e de domeniul ANI și DNA. DOVEZILE ACTIVENEWS

Între filantroapele lui Gheorghiță, ați ghicit probabil, firmele de ajutorare benevolă și dezinteresată a persoanelor în nevoi financiare cu trese pe umăr sau/și halate albe, Pfizer și Johnson&Johnson, cu totul întâmplător producătoare de seruri experimentale ARNm de „terapie celulară și genetică” (directorul Bayer dixit) comercializate în România cu recomandarea călduroasă ca „sigure și eficiente” a beneficiarului sponsorizărilor generoase, nimeni altul decât apevistul carierist Valeriu Gheorghiță (frază fluviu, ca sponsorizările pe bandă ale împricinatului).

Câți bani a ridicat Gheorghiță de la Sculărie? 50.000? 100.000? 300.000? Nu știm. De exemplu, numai în 2016 a împușcat vreo 20-30.000 de lei. ANM să ne spună mai mult. Deși, mai degrabă, chiar colonelul ar fi trebuit să dea acest raport națiunii, cât și inspecotorilor ANI (cel puțin), încă de la începutul carierei sale de manechin tv în uniformă. Uniformă de pe care lipsesc, totuși, nejustificat zicem noi, medaliile de aur primite de la Pfizer, Merck și Johnson&Johnson.

Citiți și Rafila a trădat Pfizer pentru AstraZeneca deși de la Pfizer a primit 114.890 lei iar de la AstraZeneca doar 81.053 lei în 2019. E normal ca medicii, cum ar fi chiar și președintele Colegiului Medicilor din România, să primească bani grași de la BigPharma?

Revenind la argumenty (că Fakty-le sunt la ei). Am mai spus-o și o repetăm: să ne imaginăm că ex-ministrul Apărării, de-acum prim-ministru plin, respectiv generalul Ciucă, s-ar deplasa într-o vizită de documentare la Fabrica Kalașnikov din Udmurția, pe banii rușilor, și apoi s-ar întoarce și ar zice: „Bă, băieți, vă spun io, gloanțele rusești sunt cele mai sigure și eficiente. Pe-aste le luăm. 120 de milioane de încărcătoare pentru toată Armata să vină la mine!”

Cum ar fi oameni buni? Cum ar fi distinse cadre militare și de informații?

Și-atunci de ce medicii pot să călătorească și să se înfrupte din banii Big Pharma pentru ca apoi să recomande produsele celor care i-au „sponsorizat”, fără a fi cercetați? I se pare cuiva că Industria Farmaceutică este Mama Filantroapă a acestei lumi?

Haideți să aruncăm o privire asupra primelor 10 companii din industria pharma mondială și a profiturile lor din 2020:

1. Johnson & Johnson – $56.1 miliarde

2. Pfizer – $51.75 miliarde

3. Roche – $49.23 miliarde

4. Novartis – $47.45 miliarde

5. Merck & Co. – $46.84 miliarde

6. GlaxoSmithKline – $44.27 miliarde

7. Sanofi – $40.46 miliarde

8. AbbVie – $33.26 miliarde

9. Takeda – $30.52 miliarde

10. Shanghai Pharmaceuticals Holding – $26.69 miliarde

Cel puțin de la 4 dintre companiile farmaceutice cele mai 'oațe din lume (așa-i expresia) l-au giugiulit cu atențiile lor și pe colonelașul nostru cel viteaz care doboară cu seringa lui fermecată 7 variante de sarscov dintr-o lovitură.

Respectiv Johnson&Johnson și Pfizer, companiile cărora le-a făcut reclamă pentru așa-zisele vaccinuri salvatoare, Merck, care vine tare din urmă acum cu pastila „salvatoare”, ABBVIE, la care se adaugă și Gilead și nu mai știm ce că ajunși la acest stadiu al documentării ni s-au întrerupt comunicațiile cu baza de date a ANM.

Îl așteptăm pe colonelul dr. Valeriu Gheorghiță ca în prima lui conferință de presă televizată să explice singur cât și cum a luat și cum se pupă asta cu deontologia profesională și normele de integritate ale MApN!

Ce am capturat la timp, găsiți aici - clic pe imagini (parțial pentru unii ani):

2016

  2017 / Parțial

2018 - 2019 / Parțial