ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul Alexandru Rafila ar opta pentru serul produs de AstraZeneca, despre care afirmă că este „suficient pentru o persoană care a trecut deja prin boală”. Citat de SmartRadio, el a spus că, deși nu se încadrează în categoria de vârstă pentru care vaccinul este recomandat în prezent în România (sub 55 de ani), „acest lucru se poate schimba până în martie, atunci când mă voi vaccina eu”.

Înainte de a intra în temă, reamintim despre vaccinul AstraZeneca următoarele:

Efecte adverse după vaccinarea cu serul de la AstraZeneca. Aproape 150 de cadre medicale din Franța au trecut prin clipe cumplite. VACCINAREA A FOST SUSPENDATĂ 

STUDIU: Vaccinul Oxford/AstraZeneca nu a dat protecție împotriva formelor ușoare și moderate ale variantei sud-africane a SARS-CoV-2. Imunitatea de grup nu mai poate fi obiectivul vaccinurilor Covid 

Asociația Societatea Română de Microbiologie condusă de Alexandru Rafila a primit de-a lungul anilor de la marile companii farmaceutice mondiale, inclusiv (sau mai ales) Pfizer și AstraZeneca, milioane de lei, sub formă de sponsorizări. La fel ca foarte mulți medici din România.

Se ridică o întrebare de etică profesională: este normal să primești, oficial, sute de mii de lei (zeci sau sute de mii de euro) de la o companie și apoi să recomanzi produsele acelei companii?

De ce la medici e permisă această formă de mită pe față și la militari, de exemplu, nu? Industria farmaceutică și cea de armament sunt două industrii perfect compatibile, nr.1 și nr. 2 la nivel mondial. Dacă Șeful Statului Major al Armatei ar primi o sponsorizare de la binecunoscuta și onesta firmă Kalașnikov, să spunem, plus o excursie decontată integral în Udmurția, la care se adaugă și o remunerație consistentă pentru o „prelegere științifică” - așa cum se întâmplă chiar în acest moment cu mii de medici din România - după care ar recomanda public înzestrarea Armatei Române cu cele mai noi modele de Kalașnikov - sigure, eficiente și fără mari efecte adverse, dacă nu te împuști singur cu ele - cum s-ar numi chestiunea? S-ar sesiza DNA, cumva? Noi credem că da.

Repetăm întrebarea pe care ne-a propunem să o transformăm într-o dezbatere publică, cu participarea unor medici și colegi jurnaliști cât și, de ce nu?, a unor procurori: De ce medicilor le este permis ceea ce nu le este permis militarilor, politicienilor etc?

Astfel, numai în 2019, după cum stă dovadă captura noastră de decoment din imagine, Alexandru Rafila a primit de la firma AstraZeneca 81.053.35 lei, sub titlul de poveste „SPONSORIZARE MIJLOACE FINANCIARE” iar de la Pfizer suma de 114.890, ca DONAȚIE, respectiv „SPONSORIZARE MIJLOACE FINANCIARE”. Astăzi, Rafilă recomandă la tot poporul injectarea cu produsele celor două companii.

După cum am mai arătat deja încă de pe 28 ianuarie, vedetele campaniei de vaccinare în masă, medicii Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel au încasat de la compania Pfizer - co-producătoarea vaccinului Pfizer/BioNTech - Comirnaty, injectat în masă în România - sute de mii de lei în ultimii ani, conform documentelor disponibile pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentelor și consultate de ActiveNews.

Cazul, am considerat noi, cititând LEGEA ANI, încalcă deontologia profesională și îi aruncă în incompatibilitate ca promovatori ai vaccinurilor realizate chiar de cei care i-au plătit. Colegiul Medicilor și Agenția Națională de Integritate ar fi trebuit să se autosesizeze automat. Dacă cei doi au militat în sferele înalte ale comandamentului anti-Covid și pentru cumpărarea vaccinurilor de la firma Pfizer și AstraZeneca, cazul trebuie să intre și în atenția DNA, apreciam noi. Sunt alte țări, subliniem, care încă așteaptă producții mai sigure

Citiți Vacciniștii Streinu-Cercel și Alexandru Rafila sunt plătiți de ani de zile de compania PFIZER prin sponsorizări grase de sute de mii de lei alături de alți peste 5000 de medici din România. Cazul e de domeniul ANI și DNA. DOVEZILE ACTIVENEWS

Deși au trecut mai bine de două săptămâni de la aceste dezvăluiri, de altfel foarte cunoscute în interiorul breslei medicale, Colegiul Medicilor nu a avut absolut nici o reacție. La fel ca și în cazul încălcărilor legii și ale statutului CMR de către medicii-vedete ale campaniei propagandistice vacciniste, în care acestea formulau neadevăruri crase, cum ar fi că „vaccinul este sigur și cu foarte puține reacții adverse”.

În schimb, în cazul medicului de familie din Câmpina, Dan Gavrilescu, care a făcut o afirmație susținută și de diplomația și de serviciile speciale ale Statelor Unite, cu privire la orginea virusului chinezesc care ucide libertatea planetei, Daniel Coriu s-a autosesizat prompt declanșând o „anchetă”. În care să facă ce? De unde are capacitatea Daniel Coriu din Fundeni să descifreze secretele unei operațiuni care ține de servicii de informații și nu de servicii medicale, și este chiar în acest moment încă în cercetare la nivel mondial?

Oare de ce nu a reacționat președintele Colegiului Medicilor, fundenistul Daniel Coriu, la incompatibilitatea semnalată în cazurile Rafila-Streinu-Cercel?

Oare pentru că și el și soția lui, rezistenta Letiția-Veronica Coriu, sunt beneficiarii unor sponsorizări similiare de sute și sute de mii de lei din partea BigPharma?

Atunci, cine trebuie, oare, să se sesizeze?