ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o emisiune de la România TV, filantropul George Becali a făcut referiri la Cazul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală. Latifundiarul din Pipera este convins că nimeni nu i-a înscenat nimic și că Dumnezeu a îngăduit totul pentru ca alții să învețe din cazul lui și să nu facă aceeași greșeală.

„Îi luăm apărarea și lui Visarion. A căzut, să se ridice și să slujească iar. Nu e înscenare, hai să vedem adevărul. Ne-a făcut un mare bine femeia aia, pentru că o să le fie frică la alții să mai facă ce făcea Visarion. Nu-l judec, că sunt și ei oameni și cad. Se mai întâmplă, că sunt bărbați.

În cazul lui Calistrat, dacă femeile alea îl știau că e iute la mânie, s-au dus și l-au instigat. Dacă părintele Calistrat era cu capul în jos și nu vorbea cu jargoane, păi ele nu se duceau la el, că știau că dacă îi bagă piedică, o să le zică: Ei, copiii tatii… Și plecau mai departe. Dar ele știau că o să le dea o palmă.

Păi dacă vede Patriarhul că el spune să dea Dumnezeu ce mi-ai dorit, îl ia la anchetă”, a explicat Gigi Becali la România TV.

Este o operațiune pe care Dumnezeu a permis-o. Nu e treaba mea să-l judec pe părinte, că e un foarte bun teolog și îmi place de el. Dar trebuie să știe că s-a permis asta pentru smerenie, pentru că are nevoie de smerenie la toată teologia pe care o are și la toată trăirea, și la toată lucrarea pe care o face.

Dacă-i spune Calistrat femeii ăleia că să-ți dea Dumnezeu ție ce mi-ai făcut mie… păi un duhovnic zice să te ierte Dumnezeu. Asta este răzbunare, nu e lucru duhovnicesc. Eu l-am văzut cum vorbește, este tobă de teologie, dar asta nu înseamnă acum că părintele trebuie să ne dorească nouă ce blestemăm noi sau dacă greșim ceva, ne dă părintele cu ceva în cap.

În biserică nu mai putem să vorbim cum vrem noi, e Maica Domnului, trebuie să fim puțin mai smeriți. Eu îl felicit pentru lucrarea lui, dar trebuie să aibă puțină smerenie. Păi ce o să zică lumea dacă tu îi dorești la o femeie care te-a blestemat blestemul înapoi?

Noi îi luăm apărarea, nu că eu sunt cineva, poate Dumnezeu așa a vrut, părinte, mai multă smerenie, fii mai blând și mai smerit. Și să lăsăm jargoanele la predici. În biserici se spun pilde, nu jargoane”, a explicat filantropul.

Întrebat de ziariști dacă are vreun regret după incidentul cu caraba dată pe la spate unui femei (chiar posedată de-o fi fost), Calistrat a afirmat că nu are nici un regret, deși cea care suferă în astfel de cazuri este în primul rând Biserica.

Reporter: Aveți vreun regret după incidentul de aseară? 

Chifan Calistrat, preot: „Nu, niciun regret”.

Reporter: Credeți că ați avut un comportamnet demn de un părinte?

Chifan Calistrat, preot:Da, bătaia e ruptă din rai”.

Citiți și AROGANȚĂ. Răzvan Bucuroiu, realizator TVR și editorialist Lumina, a descins cu elicopterul la Mănăstirea Lainici și la Părintele Valerian Pâslaru. Zeci de șoferi au așteptat în trafic aterizarea pelerinului. Costul unui zbor poate depăși 10.000 de euro