ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grecii sunt revoltați de reprezentarea lui Alexandru cel Mare într-un serial Netflix care îl înfățișează pe regele macedonean într-o relație homosexuală cu prietenul său Hefaestion, scrie Daily Mail.
 
Reprezentarea cinematografică a fost lansată în aceeași perioadă în care Grecia a legalizat căsătoriile homosexuale.

”Alexandru: Crearea unui zeu” îl are ca protagonist pe Buck Braithwaite în rolul personajului titular, într-o serie de reconstituiri, serialul urmând stilul unui documentar. Pe parcursul a șase episoade, acesta dramatizează evenimente cheie și încearcă să reconstituie dorința lui Alexandru Macedon de a cuceri lumea.

Cu toate acestea, pe măsură ce se desfășoară acțiunea, între Alexandru și Hafaestion se înfiripează o legătură homosexuală.
 
Ministrul grec al culturii Lina Mendoni a criticat Netflix pentru „ficțiunea de o calitate extrem de slabă”, care este „plină de inexactități istorice".

Lina Mendoni s-a alăturat unui cor de voci din Grecia care au criticat serialul gigantului de streaming, un ziar grec acuzând o adaptare anterioară a poveștii lui Alexandru cel Mare că a inițiat o ”campanie de propagandă” potrivit căreia Alexandru ar fi fost homosexual.

The Guardian relatează că un articol de comentarii din Eleftheros Typos a acuzat filmul din 2004 al lui Oliver Stone, cu Colin Farrell și Angelina Jolie, de a perpetua ideea că regele macedonean a avut relații homosexuale.

Vorbind în parlamentul grec, liderul partidului ortodox Niki, Dimitris Natsiou, a declarat că noul serial Netflix este „deplorabil, inacceptabil și lipsit de istorie”.

El a adăugat că nu există 'nicio bază' pentru presupunerea că Alexandru cel Mare a fost homosexual.

În replică, Mendoni a spus că stilul regizorului reflectă „neglijență” și a adăugat că nu a existat niciodată în textele antice sentimentul că relația dintre regele macedonean și Hefaestion ar fi depășit "limitele prieteniei".