ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul PSD Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, a declarat duminică, la Prima News, că este „o prostie” faptul că abordarea subiectului canalului Bâstroe reprezintă propagandă rusă, după ce șeful statului a spus că de stricarea relațiilor România-Ucraina s-ar bucura Moscova. De asemenea, vicepremierul a menționat că este falsă afirmația șefului statului despre informarea Transporturilor din octombrie anul trecut, informează ȘtiripeSurse într-o relatare succintă dar elocventă din care cităm mai jos.

  • In urma cu aproximativ 2-3 saptamani, cam asa, am avut informari ca ministru al Transporturilor, venite o parte de la structurile din teritoriu ale ministerului, altele venite din zone care tin din zona MAI, mi s-a adus la cunostinta ca pe Chilia inclusiv pe Bâstroe se fac aceste lucrari de dragare. In urma acelor rapoarte, am chemat structurile ministerului Transporturilor, cele de la mediu si externe, pentru a vedea cum sa abordam aceasta problema. Si am avut acea iesire publica. A intervenit MAE care a avut o intrevedere cu ambasadorul Ucrainei la Bucuresti si a cerut stoparea dragarii si permisiunea sa masuram.
  • Reamintim că după răspunsurile Comisiei Dunării și Comisiei Europene cu privire la Chestiunea Canalului, ActiveNews așteaptă răspunsul MAE.
  • Aia e o prostie cu propaganda rusa, am vazut ca se tot duce cu putinistii. Sunt doua lucruri seperate, cred ca am dovedit in acest an ca ajutam Ucraina si nu se pune pune problema. Efortul pe care il facem si cealalta problema nu trebuie amestecate, de aceea am cerut clarificari. Cine pune sub semnul intrebarii asa ceva face o judecata gresita si din punctul meu de vedere aceasta abordarea foloseste propagandei ruse.
  • Acum eu va intreb si m-am tot gandit in acesta perioada. Ce ar fi trebuit sa faca ministrul Transporturilor? Trebuia sa mint? Sa ma fac ca nu am vazut acele rapoarte?”, a declarat Grindeanu.

Întrebat despre afirmația lui Klaus Iohannis că Ministerul Transporturilor a fost informat „cam din octombrie” anul trecut de lucrările de dragare pe canalul Bâstroe, Grindeanu a replicat: „E fals!”.

Ca Ceaușescu plecat în Iran în decembrie 1989, Iohannis se spală pe mâini chiar în momentul în care trebuie să vină pe teren experții Comisiei Europene și pleacă de luni, pentru cinci zile, într-o vizită oficială în Japonia și Republica Singapore

Ce a spus Iohannis

Klaus Iohannis le-a făcut de la Varșovia o „recomandare” de „ciocul mic” politicienilor să se ocupe de alte subiecte până când se clarifică chestiunea legată de canalul Bâstroe:

„Nu am dat un avertisment politicienilor noștri, ci le-am dat o recomandare să se ocupe de alte teme până când ne clarificăm ce se întâmplă acolo. Întotdeauna, în chestiuni bilaterale, practice, de lucrări este bine să știm ce se întâmplă și pe urmă să comentăm, nu invers. Este într-adevăr important să păstrăm sprijinul populației pentru ce face România, adică pentru sprijinul pentru Ucraina, pentru întărirea Flancului estic, pentru întărirea NATO, pentru a ne păstra valorile noastre. Dar noi știm că există oameni care vor să abordeze altfel chestiunea. Nu mi se pare oportun și nu mi se pare oportun pentru România și cred că dacă se exagerează foarte mult cu aceste chestiuni, până la urmă, la o oarecare tensionare a relațiilor bilaterale, atunci pot fi găsiți, și la noi, și în Ucraina, unii care vor fi mulțumiți și alții care vor fi nemulțumiți. Dar pot să vă spun sigur că vor fi unii care se bucură și aceia se găsesc la Moscova”.

El a mai susținut că nu a fost informat asupra situației și e mai bine să așteptăm să ne spună ucrainenii ce au făcut, deși aceștia tocmai recunoscuseră oficial că au ajuns la 7 metri adâncime de la 2,9 - 3,5 m cât era inițial Canalul Bîstroe.

Ulterior s-a dovedit că IOHANNIS A MINȚIT CU BÂSTROE. SIE L-A DAT DE GOL: A FOST INFORMAT!

Vedeți și TRĂDANNIS. Prin atacarea României la Bîstroe și Chilia, Ucraina intenționează să ne anihileze rostul geopolitic și principalul atu strategic al țării noastre - Gurile Dunarii și ieșirea la Marea Neagră