ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La câteva zile după ce a impus un sistem de carantinare a celor nevaccinați, Austria a atins un nou record de cazuri de COVID, relatează Summit News,  fapt ce a determinat guvernul de la Viena să decreteze lockdown general, potrivit Știri de Cluj. 
 
Austria va fi prima țară din Europa Occidentală care să reintroducă în această toamnă o carantinare totală a populației sub pretextul coronavirusului și care va impune începând din februarie 2022 vaccinarea obligatorie a întregii populații, informează Yahoo News. Iar asta, în condițiile în care locuitorii Vienei primesc zilele acestea mesaje de la autorități cu programări la vaccinare, indiferent dacă își doresc sau nu așa ceva, idee implementată anterior în Portugalia. Autoritățile se plâng că doar două treimi dintre austrieci sunt vaccinați cu serurile experimentale Covid.

Guvernanții s-au grăbit să anunțe vineri un lockdown generalizat începând de luni, în condițiile în care un mega-protest al celor care se împotrivesc restricțiilor abuzive a fost anunțat pentru sâmbătă la Viena, Armata și Poliția solidarizându-se cu protestatarii. Austria se ridică împotriva dictaturii sanitare. Armata și Poliția se solidarizează cu cetățenii și vor participa ca protestatari la marea manifestație de sâmbătă de la Viena. VIDEO

Alexander Schallenberg, cancelarul Austriei, a anunțat lockdown total pentru Austria, începând de luni, care va dura cel puțin 20 zile.

„Nu vrem un al cincilea val”, a spus Schallenberg după ce s-a întâlnit cu guvernatorii celor nouă provincii ale Austriei, potrivit BBC.

După trei zile de carantinare a nevaccinaților, numărul infecțiilor zilnice a depășit 14.000 pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Numeroase spitale sunt încă la limita de rezistență, în ciuda faptului că cei nevaccinați au fost forțați să se autoizoleze.

"Situația este cea mai gravă în două dintre cele nouă provincii austriece, Austria Superioară și Salzburg, unde spitalele sunt supuse unei presiuni tot mai mari", relatează Reuters. "Salzburg a declarat că se pregătește pentru o situație de triaj atunci când numărul persoanelor care au nevoie de paturi de terapie intensivă va depăși oferta, deși acest stadiu nu a fost încă atins."