ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Ciucă a fost învestit azi, joi, 25 noiembrie 2021, cu 318 voturi „pentru” și 126 „împotrivă”. La ora 15 urmează să depună jurământul la Cotroceni. Față de cine sau față de ce, nu e prea clar. După ce anunțat ca prioritatea impunerea certificatului de vaccinare în instituții publice, proaspăt ales în funcția de premier, Nicolae Ciucă a vorbit în discursul din ședința de învestitură din Parlament, despre marile obiective și a arătat faptul că se va proceda la revizuirea Constituției și descentralizarea României, potrivit Știripesurse.

”În scopul îndeplinirii tuturor obiectivelor pe care ni le propunem este necesară reformarea statului prin revizuirea Constituției României, descentralizarea României.

Ne propunem o guvernare participativă și alături de cele mai importante instituții ale statului, cu Parlamentul, cu Președinția ne vom angaja într-o guvernare participativă, alături de societatea civilă”, a spus Nicolae Ciucă.
 
În spatele termenului „descentralizare” știm că se află regionalizarea mult visată de Grupul de la Cluj condus de eminența maronie a PSD Vasile Dîncu care se pupă cu planurile UTC-ist-PDL-ist-PNL-istului Emil Boc și, evident, cu visul tuturor udemeriștilor, de la Marko Bela la Kelemen Hunor: autonomia teritorială.
 
Academicianul Dinu C. Giurescu ne avertiza în 2010 că propunerea de regionalizare a României formulată atunci de UDMR se suprapunea printr-o „coincidență” exact pretențiilor lui Horthy, Hitler și Stalin (foto mai jos) de smulgere a Ardealului din patria mamă: Despre coincidențe – Regiunile de dezvoltare sau de destrămare
 
Ulterior, pentru a nu mai bate la ochi de unde le vine lumina unora sau altora, masonul deconspirat de Traian Băsescu Sorin Frunzăverde a venit cu un nou proiect de „regionalizare”. Din sânul aceluiași partid infestat de Soros, astăzi, Emil Boc, regăsit adeseori pe ștatele de plată ale cetățeanului maghiar Arpad Paszkany, reîncălzește ciorba otrăvitoare a regionalizarii. Ce coincidență, și de data aceasta harta propusă de Emil Boc se suprapune în proporție de 80% pe trei mari regiuni cu harta gradului de ocupare a Transilvaniei de UDMR (foto deschidere), care acoperă de fapt exact două regiuni din fostul proiect al UDMR.
 
Vasile Dîncu, în prezent ministru al Apărării (!) încearcă de ani de zile introducerea regionalizării pe mâna PSD. Până și Hotnews scrie că sub mandatul de ministru al Dezvoltării deținut de Liviu Dragnea, Dîncu a fost membru al grupului de experți al ministerului pentru pregătirea procesului de „regionalizare/descentralizare”.
 
„Însă în octombrie anul acesta, într-un interviu acordat după ce a ieșit din penitenciar, Dragnea a spus că Dîncu l-ar fi amenințat că nu apucă în libertate Crăciunul:„Am primit amenințări de la Vasile Dîncu și Coldea că nu o să apuc Crăciunul. Au păstrat aceleași metode. Cât de proști pot fi să creadă că mie îmi este teamă?”, a afirmat Dragnea, adăugând că amenințările s-au referit la libertatea sa”, amintește Hotnews.
 
În 2012, „patrioții” Vasile Dancu și Ioan Rus au lansat împreună cu Arpad Paszkany, sponsorul lui Emil Boc, trustul de presă Transilvania Media Group (TMG), din care făceau parte Transilvania L!ve si Look TV și în care își avea emisiune dedicată secesionistul Sabin Gherman, tovarășul ungurilor cu „manifestul” „M-am săturat de România”. În 2013, ca să nu mai bată la ochi, Dîncu a iesit din acționariatul Transilvania L!ve prin care îl plătea pe Sabin Gherman să-și răspândească virușii separatismului.
 
La alegerile din 2020, presa locală relata că Vasile Dîncu mizează pe Transilvania și pe descentralizare. „Transilvania a fost victima unui anumit tip de centralism”, îi ține isonul lui Gherman, Dîncu.

UDMR: AUTONOMIA ENERVEAZĂ ROMÂNII. SĂ VORBIM DESPRE DESCENTRALIZARE

Pe același ton și în același an, Cseke Attila, ministrul Sănătății UDMR care a închis 61 de spitale în România (!) afirma: ”Eu cred în descentralizare. Cunosc situația dinaintea și de după descentralizare, pentru că în timpul mandatului meu de ministrul al Sănătății s-a descentralizat sistemul sanitar, ceea ce a condus la dezvoltarea spitalelor (? - n.n. - se vede!). Este nevoie de descentralizare și în administrația publică, pentru a eficientiza serviciile oferite cetățenilor.”
 
În 2021, președintele UDMR Kelemen Hunor afirma într-un interviu pentru G4 media, că „autonomia este un cuvânt care îi enervează pe români” care ar trebui înlocuit cu „descentralizare” și „subsidiartitate”.
 
Kelemen Hunor: „Multe-multe nuanțe trebuie introduse. Mi-au zis foarte mulți români din Transilvania și nu numai "haideți să discutăm despre conținut, nu despre… să aruncăm doar termenul sau cuvântul de autonomie”, că dacă încercăm să vorbim despre conținut, atunci vom ajunge la aceste competențe care înseamnă subsidiaritate, până la urmă descentralizare.
 
Kelemen admitea în interviul respectiv că singura soluție pentru autonomia regională teritorială mascată în descentralizare este schimbarea Constituției, cerută acum chiar de Ciucă ca prioritate a Guvernului Trădării Naționale PNL-UDMR-PSD.
 

„Cristian Pantazi: Legat de descentralizare, subsidiaritate, autonomie locală. Există o discuție în coaliție în momentul ăsta legată de o reformă administrativ-teritorială?
Kelemen Hunor: Nu.

Cristian Pantazi: Nu o deschide nimeni, nu o deschide nici UDMR-ul, nu o deschid nici partenerii…
Kelemen Hunor: Nu. Deci deocamdată nu a fost o astfel de discuție în coaliție. Sigur, trebuie să vedem dacă deschidem acest subiect, dacă mergem pe Constituția actuală, unde există…

Cristian Pantazi: Nu se poate face, decât cu modificarea Constituției.
Kelemen Hunor: Comune, există orașe, municipii și județe, deci astea sunt formele de organizare și dacă vrem să mergem mai departe, ori ne așezăm pe această structură, ori schimbăm Constituția. Pentru a schimba Constituția e nevoie de o majoritate care nu există în acest moment în Parlament.

DEZVĂLUIRILE COLONELULUI ȘINCA

Col. (r) Florin Șinca, în prezent consilier parlamentar pe probleme de siguranță națională, a atras atenția în exlusivitate pentru cititorii ActiveNews, încă din luna iunie, „ce se mai clocește în cancelariile străine și ale trădătorilor de țară: REGIONALIZAREA. Harta regionalizării lui Boc se suprapune hărții ocupării de către UDMR a României
 
Colonelul Florin Șincă amintea că „regionalizarea a fost introdusă în 1950, ca urmare a acțiunii facțiunii moscovite din PCR”.

Scurt istoric al proiectului secesionist:
 
„În 2013 premierul V.V. Ponta – care conducea un cabinet USL (PSD-PNL) – a trâmbițat o regionalizare, aducând pseudoargumentul că România riscă ,,să piardă fonduri europene”. S-a afirmat atunci – în mod intenționat greșit – că împărțirea administrativ-teritorială pe județe este relativ recentă, din 1968. Propunerea a fost inițiată de liberalul cu șorțuleț Sorin Frunzăverde și îmbrățișată de Emil Boc și Traian Băsescu. Urmau să fie opt regiuni: București-Ilfov, Centru, N-E, N-V, V, S-V, S, S-E. S-a înființat și un Consiliu Consultativ pentru Regionalizare – CONREG.

Acum ideile sunt reluate de scundul primar al mun. Cluj-Napoca, Emil Boc, care ar dori probabil înlocuirea celor 41 de baroni județeni (PSD, PNL, USR, UDMR) cu 16 conți aduși din Germania”, prezenta Florin Șinca.

„Regionalizarea constituie un tertip. E dată ca o alternativă salvatoare, una minune, la împărțirea administrativă „învechită”. Regionalizare înseamnă nesocotirea istoriei, batjocorirea a ceea ce au făcut înaintașii, încercarea de uniformizare a specificului fiecărui județ, totul subsumându-se unui plan de federalizare a țării și în final, de dezmembrare”, subliniază colonelul. Materialul integral AICI.

ACADEMIA ROMÂNĂ A CONDAMNAT TENTATIVELE DE REGIONALIZARE / SECESIUNE

Tot în această direcție, amintim guvernului proaspăt investit, că într-un moment similar, din 2017, Academia Română, prin vocile a 82 de semnatari, s-a exprimat ferm împotriva încercărilor recurente de regionalizare și, implicit, împotriva ideilor  de „rescrierea tendențioasă, lacunară sau chiar mistificatoare a istoriei”.
 
Iată textul complet al mesajului, valabil și azi:

„IDENTITATE, SUVERANITATE ȘI UNITATE NAȚIONALĂ

Apelul unor academicieni români

Către Poporul Român,

Către instituțiile Statului Român

Având în vedere poziția Academiei Române, de instituție identitară fundamentală, aflată de un secol și jumătate în serviciul Națiunii Române,

semnatarii acestui Apel,

îngrijorați de evoluțiile interne și internaționale din ultimele decenii, caracterizate printr-o continuă și alarmantă încercare de erodare a identității, suveranității și unității naționale a României, cu multe acțiuni plasate sub semnul globalismului nivelator sau al unei exagerate corectitudini politice, dar și cu multe acțiuni îndreptate direct împotriva Statului și Poporului Român (rescrierea tendențioasă, lacunară sau chiar mistificatoare a istoriei, denigrarea simbolurilor naționale, subminarea valorilor și instituțiilor fundamentale, sabotarea viitorului, dezmoștenirea generațiilor care vin după noi prin vânzarea pământului, a resurselor solului și subsolului, prin defrișări masive, prin înstrăinarea sau falimentarea unităților economice, prin degradarea învățământului și a sistemului sanitar, prin politizarea excesivă a tuturor subsistemelor statului și societății, ceea ce are ca efect deprofesionalizarea, confuzia valorilor, corupția, lipsa de eficiență, apariția unor tensiuni sociale),

preocupați în mod deosebit de încercările recurente de regionalizare a României sau de crearea de enclave autonome pe baze etnice, contrare Constituției României și tendințelor de integrare europeană, total neproductive din punct de vedere economic, social, al calității vieții în aceste zone,

ne exprimăm ferm împotriva tuturor acestor acțiuni,


ne pronunțăm cu tărie în favoarea identității, suveranității și unității naționale,

solicităm instituțiilor abilitate ale Statului Român, de la toate nivelurile, să vegheze și să acționeze pentru a preveni, pentru a contracara și, atunci când se încalcă legea, pentru a pedepsi toate diversiunile și agresiunile la adresa identității, suveranității și unității naționale a României și a stabilității statului de drept.

Chemăm alături de noi, în acest demers, întregul popor român, pe toți locuitorii acestui pământ,

ne adresăm în particular intelectualilor, invitându-i să fie exemplu de înțelepciune și de patriotism,

ne adresăm oamenilor politici, invitându-i să conlucreze cu responsabilitate și patriotism pentru binele României,

cu atât mai mult cu cât ne aflăm în preajma sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, a centenarului aducerii împreună a tuturor provinciilor românești, eveniment pe care poporul român l-a așteptat, pentru care a suferit, a lucrat și a luptat atâtea veacuri și pe care l-a realizat cu atâtea jertfe.

Să ne cinstim eroii, să fim la înălțimea lor, lăsând generațiilor următoare, tuturor locuitorilor României, o țară unită, suverană, cu dragoste pentru trecut și pentru cultura sa, cu respect de sine, stăpână pe pământul său, educată și prosperă, o țară a Europei Unite, dar cu identitate proprie, românească.

Așa să ne judece viitorul!”.
 
Lista semnatarilor o puteți găsi AICI.
 
Viitorul e aici și nu judecă. Dimpotrivă.