ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La o zi după ce Parlamemtul Germaniei a anunțat că nu va mai prelungi starea de alertă la nivel federal, Guvernul înspăimântă populația cu insinuări că ar putea institui carantina populației, inclusiv a persoanelor vaccinate.

Ministrul Sănătății, homosexualul Jens Spahn, a declarat vineri că „nu poate exclude nimic”, nici măcar o posibilă carantină generalizată, potrivit agenției Reuters, citate de Agerpres.

„Ne aflăm acum în situația - chiar dacă ceea ce spun va produce un news alert - în care nu putem exclude nimic”, a afirmat Spahn după ce a fost întrebat dacă poate garanta excluderea persoanelor vaccinate în cazul introducerii unui nou lockdown. Iar asta, după ce tot el spusese în iulie că doar cei „complet” vaccinați vor fi scutiți de posibilele măsuri de carantinare din toamnă.

Pe de altă parte, șeful Institutului Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, a cerut populației să stea acasă cât mai mult posibil și să fie închise cafenelele prost ventilate, relatează dpa.

„Întreaga Germanie este o uriașă explozie (de cazuri). Aceasta este o urgență națională. Trebuie să frânăm de urgență”, a spus șeful RKI, insinuând că sistemul sanitar ar putea fi copleșit de numărul de infectări care necesită spitalizare și că „va fi insuficientă creșterea ratei de vaccinare pentru a stăvili pandemia”.

După cum s-a constatat empiric, tocmai creșterea inoculării Covid pare a fi responsabilă de creșterea infectărilor, multe dintre persoanele spitalizate fiind vaccinate cu serurile experimentale.