ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat, joi, că se va ajunge la o soluție, împreună cu reprezentanții Comisiei Europene, în cazul vaccinurilor Covid: „Mi se pare incorect să plătești ceva ce nu folosești. Cred că o să găsim o soluție”, a dat asigurări omul din fruntea Finanțelor României.

„Nu comentez, pentru că la mine vine, dacă este deschiderea de credite bugetare... Sper să vă comunice domnul ministru Rafila. Știu că există această dezbatere și pot să spun doar un punct de vedere personal - mi se pare incorect să plătești ceva ce nu folosești. Asta este o chestiune în care trebuie să se găsească o soluție. Cred că o să găsim împreună și cu Comisia Europeană o soluție. Eu atâta văd, așa: plătești pe ceea ce ai, pe ceea ce consumi. Trebuie clarificate lucrurile, dar trebuie discutat probabil și cu Comisia Europeană”, spune Adrian Câciu, potrivit Jurnalul.ro

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Antena 3, că România a cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin, pentru 15 milioane de români. În plus, președintele Camerei Deputaților a mai acuzat fostul Guvern Cîțu că a mai semnat un contract de 40 de milioane doze, pentru anii 2022 și 2023, într-un divorț total față de rezultatele campaniei de vaccinare din România.

Prins la înghesuială chiar de colegul întru conducerea camerelor Parlamentului, președintele Senatului, Florin Vasile Cîțu (PNL), a cerut să fie anchetată Ursula von der Leyen, președinta Comisiei U.E. Fără a acoperi fărădelegile pentru care aceasta e cercetată de Ombudsmanul European, reamintim însă faptul că C.E. a negociat într-adevăr contractele pentru achiziția de vaccinuri în mod centralizat pentru toată Uniunea, însă cererile au fost, apoi, făcute de guvernele fiecărui stat în parte, deci și de Guvernul Cîțu, a cărui semnătură se găsește pe toate actele oficiale din anul 2021, când au fost comandate „vaccinurile” Covid.