Primul și singurul Rege uns de către Biserica Ortodoxă Română, Regele Mihai a fost, așa cum spunea Patriarhul României la slujba de înmormântare a fostului Suveran, „un om profund religios” , a cărui credință nu era una formală, ci existențială și practică.
 
Patriarhul Daniel amintea, de asemenea, că „în perioada primei domnii, 20 iulie 1927 – 8 iunie 1930, Regele minor Mihai I s-a bucurat de protecția și grija părintească a Patriarhului Miron Cristea, membru al Regenței Regale, din care mai făceau parte principele Nicolae, unchiul tânărului Rege, și Gheorghe Buzdugan, președintele Înaltei Curți de Casație.(...) Între anii 1932-1940, la clasa palatină organizată special de tatăl său, Regele Carol al II-lea, pentru educația tânărului prinț, devenit Mare Voievod de Alba Iulia, acesta a avut ca profesor de religie pe preotul academician Nicolae M. Popescu, o mare personalitate a epocii, care, împreună cu savanții Nicolae Iorga și Simion Mehedinți, a contribuit mult la formarea intelectuală și spirituală a viitorului Rege.”
 
"Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața”. Acesta a fost unul dintre îndemnurile pe care Regele Mihai îl transmitea românilor.

Trinitas TV a prezentat sâmbătă, când Biserica Ortodoxă a prăznuit Botezul Domnului, imagini de arhivă inedite cu fostul Suveran al României. În imagini apar Regele Carol al II-lea al României împreună cu Principele Mihai, Patriarhul Miron Cristea și Președintele Consiliului de Miniștri Nicolae Iorga, care au participat, la București, în anul 1932, la Sărbătoarea Botezului Mântuitorului Hristos și la tradiția aruncării Sfintei Cruci în apele Dâmboviței.

În ianuarie 1940, Regele Carol al II-lea a vizitat Chișinăul, însoțit, de asemenea de Principele Moștenitor Mihai, pentru a fi alături de basarabeni în ziua sărbătorii Botezului Domnului.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews