ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul și singurul Rege uns de către Biserica Ortodoxă Română, Regele Mihai a fost, așa cum spunea Patriarhul României la slujba de înmormântare a fostului Suveran, „un om profund religios” , a cărui credință nu era una formală, ci existențială și practică.
 
Patriarhul Daniel amintea, de asemenea, că „în perioada primei domnii, 20 iulie 1927 – 8 iunie 1930, Regele minor Mihai I s-a bucurat de protecția și grija părintească a Patriarhului Miron Cristea, membru al Regenței Regale, din care mai făceau parte principele Nicolae, unchiul tânărului Rege, și Gheorghe Buzdugan, președintele Înaltei Curți de Casație.(...) Între anii 1932-1940, la clasa palatină organizată special de tatăl său, Regele Carol al II-lea, pentru educația tânărului prinț, devenit Mare Voievod de Alba Iulia, acesta a avut ca profesor de religie pe preotul academician Nicolae M. Popescu, o mare personalitate a epocii, care, împreună cu savanții Nicolae Iorga și Simion Mehedinți, a contribuit mult la formarea intelectuală și spirituală a viitorului Rege.”
 
"Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața”. Acesta a fost unul dintre îndemnurile pe care Regele Mihai îl transmitea românilor.

Trinitas TV a prezentat  in urmă cu 2 ani, imagini de arhivă inedite cu fostul Suveran al României. În imagini apar Regele Carol al II-lea al României împreună cu Principele Mihai, Patriarhul Miron Cristea și Președintele Consiliului de Miniștri Nicolae Iorga, care au participat, la București, în anul 1932, la Sărbătoarea Botezului Mântuitorului Hristos și la tradiția aruncării Sfintei Cruci în apele Dâmboviței.

În ianuarie 1940, Regele Carol al II-lea a vizitat Chișinăul, însoțit, de asemenea de Principele Moștenitor Mihai, pentru a fi alături de basarabeni în ziua sărbătorii Botezului Domnului.