ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Tomisului a afirmat că ideologia de gen promovată la nivelul instituțiilor U.E. este o „nebunie oficială”. Afirmarea „dreptului” ca minorii din statele membre să-și definească „orientarea sexuală și identitatea de gen proprie”, nesocotindu-și genul dobândit prin naștere, este o împotrivire la legea firii, dată de Dumnezeu, creatorul sufletului omenesc și, implicit, al genului ființelor umane care se nasc pe lume. Dacă ideologia U.E. va legifera lucruri împotriva firii celei naturale, împotriva lui Dumnezeu, ea nu va dăinui, cum nu au dăinuit cetățile Sodoma și Gomora, avertizează ierarhul tomitan.

În cadrul dialogului săptămânal pe care acesta îl poartă cu ascultătorii Radio Dobrogea, transmis și pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, cineva i-a cerut în scris părerea despre ce ar putea decide Uniunea Europeană într-un raport (al europarlamentarului Matic - n.r.) cu următoarea formulare: „Drepturile sexuale și reproductive înseamnă drepturile tuturor indivizilor la respect față de integritatea corporală și autonomia personală, să-și definească orientarea sexuală și identitatea de gen proprie, să decidă dacă, cu cine și când să-și înceapă viața sexuală, să decidă dacă, când și cu cine să se căsătorească și când, dacă și prin ce mijloace să aibă un copil sau copii, să aibă acces la informații și sprijin pentru implementarea tuturor celor de mai sus”.
 
Răspunsul ÎPS Teodosie a fost tranșant, în spiritul învățăturii evanghelice și al mărturisirii Bisericii Ortodoxe Române în domeniul bioeticii

„Tot ce ați spus aici, ce prevede Uniunea Europeană, este o nebunie oficială. Trebuie s-o spunem direct. Tot ce e împotriva firii ține de împotrivirea față de legea lui Dumnezeu, care este o lege a normalității, iar toate aceste prevederi sunt anormale. Cum să-și hotărască copiii genul? Păi copiii nu s-au născut de nicăieri. La nașterea fiecărui copil, de când începe să devină ființă, de când este embrion, Dumnezeu participă. El creează sufletul. El creează genul. Cum să fim împotriva a ceea ce creează Dumnezeu? De aceea, Uniunea Europeană, fără Dumnezeu, nu va dăinui. Cum n-au dăinuit Sodoma și Gomora, nu va dăinui o astfel de Uniune împotriva firii celei naturale, împotriva lui Dumnezeu, Care este Stăpânul Universului și al fiecăruia dintre noi în parte. Aici sunt propuse niște compromisuri, niște imoralități: copiii să nu mai fie educați, să se conducă după instinct de mici. Este o lipsă de educație, o denaturare a spiritului familial. În creștinism, familia este o unitate care dă o societate - mai multe familii dau o societate sănătoasă, după cât de sănătoase sunt familiile. Acest libertinaj nu ține de personalitate, ci de depersonalizare, astfel încât nu putem să acceptăm asemenea aberații. Oricine are spirit creștin, care este cu Hristos, nu va fi de acord cu așa ceva”, a afirmat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea
 
Mai multe grupuri de influență încearcă, prin intermediul euro-parlamentarilor, să legifereze la Bruxelles o extindere a Drepturilor Omului, deja consacrate, pentru a le adapta propagandei homosexualității, transsexualității și al feminismului militant pro-avort. Așa-zisele „drepturile sexuale și reproductive” vor îndreptăți oamenii de ambe sexe și în special minorii să decidă fără intruziune din partea familiei când și cu cine să-și înceapă viața sexuală, ce „identitate de gen” consideră ei că au (alta decât cea dată de sexul biologic), când și prin ce mijloace să-și înceapă „tranziția de gen” (care va culmina cu operația de schimbare de sex) și dacă să păstreze sau nu sarcina (în cazul femeilor gravide. Aceasta ar echivala cu „dreptul” la pruncucidere/avort).
 
Pași în această direcție au fost deja făcuți de la nivelul Comisiei și Parlamentului U.E.: În luna septembrie 2020, președinta C.E., Ursula von der Leyen, a explicat cum va arăta Uniunea după ieșirea din pandemie, întărită și schimbată la față - incluzivă la adresa minorităților, inclusiv a celor (homo)sexuale, protectoare a „drepturilor LGBT” și pedepsind cu amenzi/închisoare „ura” - a se citi: contestarea - față de minoritari, apărătoare a „identității de gen” ș.a.m.d. Ea a pus semnul egal între rasismul din SUA, antisemitismul din Germania nazistă și refuzul unor municipalități din Polonia de a aproba paradele homosexualilor în comunități majoritar catolice. 
 
În spiritul acestor noi „valori fundamentale” decretate de Comisia Europeană în răspăr față de tradițiile europenilor, Parlamentul de la Bruxelles a votat pe 11 martie 2011 o rezoluție care declară Uniunea (deci toate statele membre, indiferent de părerea lor contrară, cum ar fi cazul Poloniei și Ungariei) „zonă de libertate pentru LGBTQI”, adică pentru ideologia homosexualității, transsexualității ș.a.m.d. Formularea este de fapt o răsturnare a sintagmei „zonă liberă de comunism”, reluată de orașe poloneze care s-au declarat „libere de LGBTism”. În ciuda și peste hotărârea de la nivel local, vin „comisarii” de „la Centru” - printre care și români anti-români precum Dacian Cioloș - și stabilesc că Europa este în întregimea ei o zonă liberă PENTRU Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transsexuali și eiusdem farinae. Totul, în numele „unității în diversitate”. Dacă nu știați, „diversitate” înseamnă în noul limbaj „sexualitate deviantă”. 


Puteți urmări, suplimentar, explicația avocatului Petre Costea, creștin de altă confesiune, dar apărător al Familiei Tradiționale și candidat (fără a fi ales) de mai multe ori la Parlamentul European, despre ce prevede „raportul Matic” aflat pe mesele europarlamentarilor și care va fi votat cu nădejde peste câteva săptămâni de Cioloș și alți neomarxiști sau socialiști radicali de origine română, dar de orientare „europeană” decadentă: