ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îl contrazice pe  purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, după ce acesta din urmă a opinat că preoții care au susținut că „vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie” au făcut o greșeală.

„Hristos este doctorul suprem, iar cel ce comentează este un laic care nu poate să înțeleagă ce trăiește un slujitor. Am citit (ce-a spus) și m-am mirat. Mi-a fost student, dar vrând să dea răspunsuri de tot felul, se încurcă în ele. E treaba medicilor să se implice, noi nu ne amestecăm. Mai mare protecție ca a lui Dumnezeu nu putem avea. Nu murim când vrea medicul, ci când vrea Dumnezeu, așa încât să nu amestecam lucrurile”, a declarat ÎPS Teodosie, luni, la Antena 3, potrivit Știri pe Surse

Și colaboratorul ActiveNews, prof. Mihai Floarea, i-a răspuns în scris lui Vasile Bănescu, arătându-i că informarea presupune să știi că așa-numitele vaccinuri Covid sunt experimentale, incomplet testate, folosind în procesul de testare celule obținute de la embrioni umani avortați și că vaccinarea NU împiedică transmiterea virusului de la om la om chiar și de persoanele vaccinate.

De altfel, d-l Bănescu s-a lăudat că s-a vaccinat - inclusiv pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății -, dar, la numai câteva zile după așa-zisa „imunizare”, a făcut el însuși boala contra căreia credea că s-a pus la adăpost, devenind fără voie cea mai bună reclamă anti-vaccinare din Patriarhia Română.