ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul interviului Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, publicat de agenția oficială de știri a României, AGERPRES, și preluat automat de agenția oficială a Patriarhiei Române, BASILICA, se amplifică.

ACTUALIZARE 5.05.2021. La solicitarea ActiveNews formulată încă de la primul articol pe această temă, respectiv pe 26.04.2021, Agerpres a răspuns, iată, după aproape 10 zile, cu precizarea de mai jos. Dacă răspundea, colegial, după cum am solicitat, a doua zi, nu se mai inflama atât societatea. Iată mesajul Agerpres:

„Bună ziua,

În urma materialelor de presă apărute în ultimele zile cu privire la declarația Arhimandritului Ciprian Grădinaru, care se regăsește în știrea "Credincioșii ortodocși celebrează Floriile / Arhim. Grădinaru: Libertatea sărbătoririi - plină de responsabilități; pandemia încă nu a trecut”, publicată la data de 23 aprilie, pe fluxurile de știri AGERPRES (Culte și București) și pe site-ul public www.agerpres.ro, vă informăm că, în urma analizei interne efectuate la nivel redacțional, s-a constatat că articolul conține informații corecte, exacte, în conformitate cu cele afirmate de către Arhimandritul Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. 

Declarațiile din știrea menționată îi aparțin în totalitate acestuia, fără ca redactorul să intervină asupra conținutului, după cum se poate dovedi în înregistrarea audio a convorbirii dintre jurnalistul AGERPRES și Arhimandritul Ciprian Grădinaru.

Pentru a proba cele afirmate mai sus, regăsiți link-ul articolulului, precum și înregistrarea audio - https://www.agerpres.ro/culte/ 2021/04/23/credinciosii- ortodocsi-celebreaza-floriile- arhim-gradinaru-libertatea- sarbatoririi-plina-de- responsabilitati-pandemia- inca-nu-a-trecut--702109.

Agenția Națională de Presă AGERPRES își îndeplinește în continuare misiunea de a informa prompt, corect și obiectiv opinia publică, fără a denatura sau influența informațiile furnizate.”

Știrea inițială: După cum a titrat ActiveNews în articolul nostru de luni, s-a înregistrat o Lovitură dură pentru securiștii „Bisericii Paralele” din BOR: Părintele Ciprian Grădinaru a dezmințit că se va vaccina și a acuzat Agerpres și Basilica de FAKE NEWS. Cunoscutul Duhovnic de la Catedrală mai consideră că virusul COVID a fost conceput în laborator.

Ieri, jurnalistul Victor Ciutacu a prezentat fragmentul video din interviul realizat de România TV cu Părintele Ciprian Grădinaru (VIDEO mai jos), într-o emisiune în care s-a aflat ca invitat și IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care i-a explicat lui Vasile Bănescu de ce derapează grav când implică prin afirmațiile sale hazardate întreaga Biserică Națională într-o campanie cu seruri experimentale ce nu au și nu pot avea vreo legătură cu Sfintele Taine ale Bisericii.

Arhiepiscopul Tomisului s-a arătat la rândul său revoltat, la fel ca și Victor Ciutacu, de diversiunea și dezinformarea existente în presă pe tema vaccinării.

Reluarea fragmentului de interviu cu Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, în care acesta se dezicea de articolele de la Agerpres și Basilica, a obligat și site-ul ȘtiriPeSurse să reacționeze.

În fragmentul VIDEO prezentat de realizatorul TV Victor Ciutacu, Părintele Ciprian Grădinaru afirmă foarte clar că „nu a venit nimeni să mă întrebe pe mine personal dacă m-am vaccinat sau nu m-am vaccinat sau dacă susțin sau nu susțin vaccinul și mai mult decât atât, vorbesc în numele meu ca să-mi folosească numele, pentru că ei consideră că prezint o credibilitate și atunci se folosesc de acest nume.

Suntem și noi interesați să află cine sunt acești „EI” despre care vorbește vrednicul Părinte, considerat a fi un urmaș al marelui duhovnic Ilie Cleopa. Când a apărut o „Biserica paralelă” după modelul „statului paralel”?

Articolul continuă după VIDEO:

ȘtiriPeSurse mai transmite că infirmată pe anumite canale neoficiale, declarația lui Cirprian Grădinaru pentru Agerpres a fost, în cele din urmă, negată chiar de el însuși. Asta reprezintă o premieră ca un mare duhovnic și o personalitate a vieții publice și bisericești din România să infirme un interviu pentru Agenția Națională de Presă.

De data aceasta, într-un interviu video pentru România TV, Părintele Ciprian Grădinariu neagă că a declarat că susține vaccinarea și că se va vaccina. El acuză Agerpres că se folosește de numele său.

„Nu este exclus ca agenția națională de presă să dețină, în caz că interviul publicat pe 23 aprilie este real, o înregistrare a discuției cu părintele Grădinaru și să o facă publică.”, susține deontologic autorul articolului SPS, Cristi Șelaru.

”Sunt teorii și vorbesc mulți în numele meu. La mine nu a venit nimeni ca să mă întrebe dacă m-am vaccinat sau nu m-am vaccinat și nimeni nu m-a întrebat dacă susțin sau nu susțin vaccinarea. Este o problemă de conștiință a fiecăruia, dacă se vaccinează sau dacă nu se vaccinează. Nu poți să îi impui omului să se vaccineze sau să nu se vaccineze. Este libertatea fiecăruia dacă trebuie să se vaccineze. Aceste vaccinuri sunt vaccinuri experimentale, care, dacă citiți pe prospectul lor, însuși producătorul nu își asumă urmările și consecințele. Semnezi pe propria conștiință urmările pe care ți le asumi dacă te vaccinezi. Este o responsabilitate sau o libertate a fiecăruia dacă se vaccinează.

Te folosești ca în reclamă! Asta e problema lor. Problema care se pune, sensibilă, nu a venit nimeni ca să mă întrebe personal dacă m-am vaccinat sau nu m-am vaccinat, dacă susțin sau nu susțin vaccinul. Mai mult decât atât, vorbesc în numele meu ca să îmi folosească numele, pentru că consideră că prezint o credibilitate și se folosesc de acest nume.”, a spus, la România TV, Părintele Ciprian Grădinaru.

Așteptăm în continuare reacția firească a celor două agenții - AGERPRES și BASILICA - acuzate la unison de răspândirea deliberată de știri false. Comunicarea sau răspândirea, cu știință, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false se pedepsește prin Lege.