ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După cum am informat în urmă cu o săptămână, agenția de presă guvernamentală Agerpres și agenția oficială de presă a Patriarhiei Române Basilica au aruncat pe piață simultan o știre cu mare iz de „FAKE NEWS”, smintitoare pentru credincioșii ortodocși aflați în plin post al Sfintelor Paști, chiar înainte de Învierea Domnului. „Știrea”, concepută pe baza unui interviu ori croșetat, ori fals de-a dreptul, spunea că marele duhovnic Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, susține vaccinarea Covid și chiar se va și vaccina!

ACTUALIZARE 5.05.2021. Precizările Agenției AGERPRES în Cazul Pr. Ciprian Grădinaru. VIDEO 

 

„Știrea”a fost preluată rapid de o serie de vuvuzele media vacciniste, altfel anti-ortodoxe și anti-creștine, după un tipar al noii securități. Redăm aici dintr-o astfel de petardă media:

Cum arată o „știre” tipic vaccinist-securistică:

Preotul ortodox Ciprian Grădinaru este unul dintre cei mai iubiți și cunoscuți duhovnici români contemporani. Acesta a declarat public că se vaccinează anti-Covid 19, ca gest de responsabilitate față de propria persoană și semenii din jur.

Arhimandrit și mare eclesiarh al Catedralei Mântuirii Neamului, părintele Ciprian Grădinaru este unul dintre ucenicii direcți ai vestitului duhovnic ortodox Cleopa Ilie, de la mănăstirea Sihăstria, Neamț. În marea lavră nemțeană viitorul arhimandrit Ciprian a intrat novice din tinerețe, învățând iubirea de Dumnezeu și oameni, alături de călugări cu vieți patericale.

Acum, părintele Ciprian Grădinaru dorește să dea o mână de ajutor campaniei de vaccinare anti-Covid 19. În acest sens, acesta a declarat pentru Basilica.ro:

Trebuie să mă vaccinez, pentru că sunt conștient că singurul lucru (leac – n. red.) este vaccinul. Trebuie să fim conștienți de realitatea asta. Nu putem să fim în extrema asta a indiferenței, că o să treacă așa, de la sine. Trebuie să avem o responsabilitate față de noi și față de apropiații noștri.”

Încă de la începutul construirii Catedralei Mântuirii Neamului, la București, părintele Ciprian a venit în Capitală, unde coordonează dimensiunea liturgică a zidirii, ca mare eclesiarh. Paraclisul patriarhal de la marginea șantierului e mereu neîncăpător pentru mulțimile de credincioși care-l caută, pentru spovedanie și sfat duhovnicesc.

ActiveNews a căutat să prezinte realitatea în Duh și Adevăr

Numeroși fii duhovnicești ai părintelui cât și teologul Mihai Făgădaru și regizorul Iulian Capsali au înclinat să creadă că știrea preluată de Basilica.ro de la Agerpres, conținând declarațiile pro-vaccinare atribuite arhimandritului Ciprian Grădinaru, nu este conformă cu realitatea. Și ActiveNews l-a contactat pe Părinte.

Cu adevărat, duhovnicul i-a și confirmat lui Mihai Făgădaru că afirmația publicată de un oarecare Daniel Popescu la Agerpres nu îi aparține.

Ca atare, ActiveNews a solicitat punctul de vedere al Agerpres, agenției publică de presă plătită din banii noștri. Dar acesta nu a venit, potrivit normelor deontologiei profesionale. Agerpres se află sub controlul Parlamentului, așa că vom sesiza mai departe acest caz de Fake News de stat, pentru că, se știe, acest tip de dezinformare face parte din arsenalul rusesc de infestare a presei române și ne este teamă să nu se răspândească la fel ca Covidul. Nu știm dacă Sorin Ionițe de la Agenția de Presă a Patriarhiei Române Basilica s-a vaccinat, dar de luat a luat știrea virusată și a răspândit-o mai departe. Chestionat dacă a verificat-o, acesta a susținut - după câte se vede, mincinos - că da (conform paginii sale de Facebook - captura de ecran salvată de ActiveNews).

Iată că acum, într-un interviu plin de substanță acordat de Sfintele Paști postului România TV Arhimandritul Ciprian Grădinaru contestă toate aceste afirmații false. În interviul RTV, Arhimandritul de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, considerat un urmaș al sfântului duhovnic Ilie Cleopa, mai consideră că virusul Covid a fost creat în laborator, așa cum s-au exprimat deja mai mulți reprezentanți diplomatici și ai serviciilor speciale și instituțiilor americane, împreună cu zeci de oameni de știință din întreaga lume și cum a atestat-o chiar și un studiu științific.

Statul Paralel și-a făcut o UM în sânul BOR: Biserica Paralelă?

Dezvăluirea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru cade ca un cuțit de ghilotină peste capetele securiștilor infiltrați în Biserică, raliați prin natura obligațiilor de serviciu poziției oficiale vacciniste a „Statului Paralel” din România și constituiți, după cum se vede, într-un grup organizat, o adevărată UM, care se dorește a fi avortonul dilematic al unei „Biserici Paralele” din cadrul BOR.

Constatăm cu îngrijorare că deși Părintele Grădinaru a contrazis public minciuna, aceasta nu a fost încă eliminat de pe site-ul agenției de presă a Patriarhiei Basilica.ro , care, în plus, este obligată nu numai să ștergă știrea falsă ci și să publice o dezmințire oficială însoțită de scuze adresate cititorilor, credincioșilor.

Redăm poziția de azi a teologului Mihai Făgădaru, urmată de extrasele exacte ale declarațiilor Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, așa cum au fost enunțate în emisiunea RTV, de la care am preluat fragmentul în cauză dar și întreaga înregistrare în format VIDEO, pentru a nu fi acuzați, vezi Doamne, de ceea ce practică cu nesaț agenții vaccinării din România, respectiv Fake News. De Partid, de Stat și... de Noua Securitate.

Mihai Făgădaru cere retragarea știrii mincinoase de pe Agerpres și Basilica 
Mihai Făgădaru: „Iar cine va sminti pe unul dintr-aceștia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară și să fie afundat în adâncul mării.
Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.”
 
Mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat incredere că spun adevărul apărându-l in lipsă pe părintele Ciprian Grădinaru!
 
Am făcut aceasta pentru a denunța minciuna, manipularea, a doua agenții mari de presă Agerpres si Basilica (!) care au calomniat un mare duhovnic, slujitor al Domnului, smintind in Săptămâna Mare mulțime de credincioși.
 
Slujitor al lui Hristos jertfit pe altarul (Co)vid si a propagandei vacciniste!
 
Nu era suficientă târârea Bisericii in această uriașă manipulare globală, acum trebuie si distrugerea mediatică a părinților duhovnicești!
 
Bate păstorul si se vor risipi oile!
 
Am insistat cu toată stăruința ca părintele Ciprian să dezmintă PUBLIC această minciună, mizând pe înțelepciunea sa, știind că din smerenia care-l caracterizează nu și-ar fi luat apărarea .
 
Slavă Domnului ca a făcut-o !
 
Cu ajutorul ActiveNews am inițiat o petiție pentru retractarea acestui FAKE NEWS de pe cele două site-uri de știri ! BASILICA ÎNCĂ PROMOVEAZĂ MINCIUNA! Pe site-ul lor este in CONTINUARE această mizerie !!!”

ADEVĂRUL enunțat de Părintele Ciprian Grădinaru: „Vorbesc mulți în numele meu și nu a venit nimeni să mă întrebe dacă m-am vaccinat sau nu m-am vaccinat și nimeni nu m-a întrebat dacă susțin sau nu susțin vaccinarea”!

Reporter Știrile România Tv, Dragoș Bistriceanu: - Pentru că vreau să mă lămuresc în primul și în primul rând, au apărut afirmații contradictorii, revenind la această criză dificilă, care ar fi soluția să depășim criza în care ne aflăm și v-aș întreba foarte concret dacă ar putea fi vaccinarea soluția. Știți că s-a spus despre dumneavoastră că v-ați vaccinat, am fost arătați cu degetul...

Părintele Ciprian Grădinaru: - Teorii, sunt teorii și vorbesc mulți în numele meu și nu a venit nimeni să mă întrebe dacă m-am vaccinat sau nu m-am vaccinat și nimeni nu m-a întrebat dacă susțin sau nu susțin vaccinarea.

Este o problemă de conștiință a fiecăruia dacă se vaccinează sau nu se vaccinează, nu poți să impui omului să se vaccineze sau să nu se vaccineze, este o libertate a fiecăruia dacă trebuie să se vaccineze, întrucât și aceste vaccinuri sunt vaccinuri experimentale care, cine se uită pe prospectul lor va vedea că însuși producătorul nu își asumă urmările și consecințele, semnezi pe propria conștiință ce urmări ți le asumi dacă te vaccinezi și este o responsabilitate sau o libertate a fiecăruia dacă se vaccinează sau nu se vaccinează.

Reporter: - Și de ce să se fi folosit, părinte, de numele dumneavoastră?

Părintele: - Auziți, te folosește așa ca pe o reclamă, asta este problema lor. Problema se pune că nu a venit nimeni să mă întrebe pe mine personal dacă m-am vaccinat sau nu m-am vaccinat sau dacă susțin sau nu susțin vaccinul și mai mult decât atât, vorbesc în numele meu ca să-mi folosească numele, pentru că ei consideră că prezint o credibilitate și atunci se folosesc de acest nume. Eu nu am intervenit cu absolut nimic, nici nu voi interveni, îl las pe fiecare să își bată capul cum vrea el.

Reporter: - Deci nu ați încercat poate să îi contraziceți, să discutați cu cei care au scris despre asta?

Părintele: - Nici nu m-au întrebat!

Reporter: - Dar credeți că e vreun interes, că iată, sunt aceste campanii agresive poate de vaccinare, au folosit numele dumneavoastră pentru a promova această campanie de vaccinare. Care e interesul, de ce se încearcă în acest mod?

Părintele: - Mântuitorul spune în Evanghelie: "Adevărații închinători nu sunt nici pe muntele Garizim, nici în Ierusalim, sunt în Duh și în Adevăr." Adevărații creștini nu sunt pe internet, sunt cei care se duc la biserică, se spovedesc curat, se roagă mult, ei susțin biserica. A devenit internetul un balamuc, un haos. Fiecare își dă cu părerea din punctul lui de vedere, fiecare dacă are ceva cu tine personal te denigrează, folosind vaccinul.

Se pune o întrebare foarte gravă: cine sunt acești „EI” despre care vorbește Părintele Ciprian Grădinaru și despre care afirmă că s-au folosit de numele lui dar „nici nu m-au întrebat”?

Cine îndrăznește să-i inventeze Părintelui Arhimandrit interviuri, pe care apoi să le plaseze Agerpres, ca să fie preluate „oficial” în Basilica?

Părintele Ciprian Grădinaru este eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului!

În cazul în care Agerpres nu lămurește această problemă, ActiveNews va atenționa oficial Comisiile responsabile din Parlament pentru ca Agerpres să dovedească proveniența acestui interviu fabricat, prin care se decredibilizează întreaga agenție, ca autoare de ȘTIRI FALSE pe bandă. Așteptăm, desigur, și răspunsul „în Duh și Adevăr” al  Agenției de presă a Patriarhiei, Basilica.

CITIȚI ȘI: E LIMPEDE. Iulian Capsali despre Cazul Părintelui Ciprian Grădinaru: Tot eșafodajul minciunii a făcut implozie

Părintele Ciprian Grădinaru dezminte că se va vaccina. Fragment VIDEO RTV: Părintele Ciprian Grădinaru despre VACCINARE și MINCIUNA Agerpres și Basilica. INTERVIUL RTV INTEGRAL: