ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie, a afirmat că, săptămâna viitoare, în zilele de miercuri, joi și vineri, credincioșii pot ține, dacă vor, post și rugăciune cât mai intensă pentru un adevăr istoric: reactivarea Mitropoliei Tomisului. Presa folosită pe post de armă a necuratului a ajuns să atace la minut, imediat după emisiune, până și acest îndemn creștinesc, prin titluri necinstite, de scandal.

ÎPS Teodosie a fost întrebat de un credincios, joi, la emisiunea săptămânală de la Radio Dobrogea, transmisă pe noua pagină de Facebook, Centrul Eparhial Tomis, dacă poate institui o zi de rugăciune în toată Arhiepiscopia Tomisului pentru reactivarea Mitropoliei Tomisului.

Citiți și Atac securistic la pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului. Pagina oficială a lui IPS Teodosie a fost capturată de un cont fals disimulat prin Vietnam

VIDEO:

„Sigur, să ne rugăm, iată, săptămâna viitoare va fi pecetluirea, dacă va fi, dacă nu, când vrea bunul Dumnezeu. Noi am făcut demersurile care se cuveneau că nu puteam să nu le facem, având un adevăr atât de evident și atât de necesar de pus în realitate, sigur că să ne rugăm cu toții. Și iată, miercurea și vinerea viitoare, chiar și joi să ținem post, miercuri, joi și vineri, săptămâna viitoare, să avem post și rugăciune cât mai intensă pentru această dorință a dumneavoastră, atât de justificată.

Sigur că eu nu pot să strig atât de tare ca și cum e un drept al meu. Nu e un drept al meu. E o evidență a istoriei, un drept al frățiilor voastre care locuiți aici și această necesitate o evidențiază românii din toată țara și din diaspora. Eu sunt mereu atenționat să fac ceva să fie pusă istoria Dobrogei și Biserica Tomitană în evidență. Sigur, Dumnezeu dacă ne rugăm, El ne va ajuta și în El am nădejdea!”, a conchis Înaltul Ierarh.

IPS Teodosie a dezvoltat această temă și în studioul nostru, unde a afirmat, după depunerea Memoriului de la Cancelaria Sfântului Sinod că  Reactivarea Mitropoliei Tomisului este de nerefuzat! - IPS Teodosie la Emisiunea STAREA de ACTIVENEWS cu Victor Roncea și Pompiliu Diplan: Viața trebuie să fie luptă. Adevărul nu se poate menține decât prin luptă. TRANSCRIERE/VIDEO

Ulterior a fost atacat trivial de conservele Soros din diverse instituții cu fișe de post mai mult sau mai puțin secrete sau discrete.

Totodată, Arhiepiscopul Tomisului s-a exprimat în cadrul aceleiași emisiuni de azi și împotriva încălcării canoanelor în anumite direcții constatate din păcate în câteva situații.  „Ecumenismul în sensul de a sluji împreună cu alte culte nu este îngăduit de sfintele canoane”, a reiterat ierarhul. (VIDEO mai jos).

La începutul lunii, Înaltul Ierarh al a mai fost întrebat pe temă reactivării Mitropoliei.

Atunci, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie, a anunțat că a trimis la Cancelaria Sfântului Sinod cel mai complet referat pentru înființarea Mitropoliei Tomisului (DOCUMENT AICI), precizând că acesta a fost înregistrat și speră să fie pus pe Ordinea de zi a ședinței din această lună, transmite Știripesurse.

ÎPS Teodosie a declarat că nu cere acest lucru pentru el, ci pentru restaurarea unui adevăr istoric fundamental pentru întreaga Biserică.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, joi seara, la emisiunea sa săptămânală susținută la Radio Dobrogea, dacă Mitropolia Tomisului ar trebui înființată, reactivată sau recunoscută și dacă a fost vreodată desfințată?

„Cum e cu Mitropolia Tomisului?” - a întrebat cineva. „Ar trebui înființată, reactivată sau recunoscută și dacă a fost vreodată desfințată?”

„Nu a fost desfințată niciodată, doar împrejurările au făcut să înceteze viața ei activă și, sigur, după toate datele pe care le avem, ea trebuie să fie reactivată și recunoscută și nădăjduiesc în aceasta, că Dumnezeu e Dumnezeul Adevărului, iar acesta este un adevăr de necontestat.”, a răspuns Înaltul Ierarh al Bisericii Ortodoxe Române.

„Cine a fost primul Mitropolit cu acte de la Tomis? Tomisul de cine a aparținut înainte de Biserica Ortodoxă Română?”, a fost un alt mesaj adresat Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie.

„Tomisul a aparținut de Patriarhia de Constantinopol, dar a fost o vreme chiar înaintea Constantinopolului, ca Mitropolie. În anul 325, cand s-a ținut Sinodul de la Niceea, noi aveam aici Mitropolie cu paisprezece Episcopii sufragane. Mitropolia se numea a Tomisului și desigur primul Mitropolit este Marcus, pentru care avem mulțime de mărturii.”

Credincioși din Dobrogea s-au adresat Sfântului Sinod în acest sens, în perspectiva reuniunii ce va avea loc pe 29 februarie: Iubite Sfânt Sinod al BOR - Scrisoare primită la redacție. Jurnalista Cristina Leordeanu: Păstorul nostru

Despre aceste adevăruri istorice a discutat și Prof. Constantin Barbu în cea mai recentă emisiune de la ActiveNews și Starea de Libertate, cu Victor Roncea și Pompiliu Diplan.

VIDEO despre ecumenism: