ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Nicolae Ciucă a transmis, miercuri, de Ziua Limbii Române, aprecierea tuturor celor care contribuie permanent la cunoașterea, conservarea, perpetuarea și evoluția limbii române, menționând că le este recunoscător celor care păstrează identitatea națională dincolo de granițe, familiilor de români care își învață copiii limba maternă și cadrelor didactice care predau în alte țări limba, cultura și civilizația românească, transmite Agerpres.

„Astăzi este sărbătoarea limbii române, expresie fundamentală a identității noastre naționale, care ne unește ca oameni și leagă generațiile peste timp. Mai mult decât un mod de a ne înțelege și a ne recunoaște între noi pretutindeni în lume, limba română este istorie, cultură, spiritualitate și tezaur al mentalităților, de-a lungul istoriei milenare a poporului nostru, cu literatura ca expresie de vârf. Respect și apreciere tuturor celor care contribuie permanent la cunoașterea, conservarea, perpetuarea și evoluția limbii române: lingviști, cercetători, profesori, filologi, scriitori, traducători, cititori, vorbitori iscusiți, fie ei artiști sau oratori”, a afirmat Ciucă, potrivit sursei citate.

El a arătat că "generațiile care vin din urmă trebuie să rămână legate de limba română".

„Conectarea la Occident și la curente e necesară, oferind, prin "Unitatea în diversitate", șansa strălucirii trăsăturilor emoționale și spirituale pe care limba națională le-a cuprins și le păstrează vii în eternitate. La mulți ani limbii române și tuturor vorbitorilor de română din lume, conaționali sau prieteni străini!”, a mai transmis premierul, fără să ne lămurească dacă „necesara conectare la Occident și curente” prin „Unitate în diversitate” presupune și introducerea obligatorie a artizanului „Marii Resetări”, Yuval Noah Harari, în... Manualul de Limba și Literatura Română!

Altfel, toate bune și frumoase, când sunt spuse/scrise cu gura/mâna altuia.

Dar ce ne facem cu faptul că taman ieri biata Limbă Română era stâlcită în picioare ajungând CIUCA BĂTĂILOR miniștrilor responsabili de educația națiunii, recte a prim-ministrul Nicolae Ciucă și a ministrului de resort, nu mai puțin celebrul autor al Tezei de doctorat despre irigarea câmpurilor cu zoaiele porcilor, Sorin Cîmpeanu?

Iată dovada:

Există o limită la IQ peste care nu ai voie să fii premier? De la BTI citire: Dr. Nicolae Ciucă: „Există o stare prin care începerea anului de învățământ ne ia prin surprindere”