ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica națională a comunicat recent prin Cancelaria Sfântului Sinod că a transmis vinerea trecută către toate eparhiile din țară broșura informativă Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură, oferită Bisericii Ortodoxe Române prin intermediul Secretariatului de Stat pentru Culte din partea Președintelui Comitetului național pentru coordonarea activităților de vaccinare împotriva SARS-Cov-2.

ActiveNews a primit imediat această Broșură și, după studierea ei, a calificat-o încă de la primul articol drept maculatură propagandistică cu mesaje false și înșelătoare, asemenea campaniei media, reclamată de altfel de ActiveNews la CNA și Colegiul Medicilor. Astăzi, primim de la specialiști în domeniu o confirmare a aserțiunii noastre, printr-un Studiu al Broșurii pe care îl publicăm integral mai jos.

Dar să lămurim puțin situația cu operațiunea specială de propagandă înșelătoare a Guvernului. Înainte ca site-ul Basilica al Patriarhiei Române să facă acest anunț, echipa specială a Guvernului constituită pentru propagandă vaccinistă, prin vectorul ales, Ministerul Sănătății, s-a grăbit să transmită un mesaj abil construit din care reieșea că Patriarhul României și Biserica în totalitatea ei vor difuza această broșură  tuturor credincioșilor. Unitățile Media (UM) care răspund semnalului de la centru prin plesnitul bocancului au răspândit rapid și la unison exact această pseudo-știre.

A fost un FALS. Un FAKE NEWS de STAT, de la specialiștii kaghebiști ruși citire - dezinformare gri, adică amestecare de adevăr cu falsificare prin lipsă de informație, minciună prin omisiune, distorsionare a realității, cu scopul influențării în sensul dorit al credincioșilor ortodocși din România.

ESTE BINE DE OBSERVAT CĂ, DUPĂ CE ȘI-A BĂTUT JOC INCALIFICABIL DE BISERICĂ ȘI CREDINCIOȘI ÎN TIMPUL PLANDEMIEI, ACUM, DINTR-O DATĂ, STATUL NU MAI POATE DE BINELE LOR!

În realitatea, după cum doar ActiveNews a încercat să explice, Patriarhia, ca să nu fie acuzată că împiedică informarea personalului bisericesc - introdus în campania guvernamentală în valul doi al vaccinării cu un produs netestat suficient, vaccinul Pfizer/BioNTech și, mai nou și vaccinul Moderna - a remis această broșură doar ierarhilor și personalului clerical și neclerical de pe lângă biserici și mănăstiri.

Nicăieri în Scrisoarea Patriarhului României, Prea Fericitul Părinte Daniel, alcătuită de vicarul Corduneanu, nu se menționează ca această Broșură să fie înmânată credincioșilor în parohii sau pelerinilor în mănăstiri. Doamne, ferește!

Dacă însă un ierarh a avut această idee din exces de zel să fie spre păcatul lui. Oficial nu s-a cerut acest lucru. Din păcate, mulți credincioși chiar au căzut pradă dezinformării Unităților de Media, demonstrând cât de slabi suntem pregătiți în fața vicleniilor sistemului.

Iar acum, după analizarea științifică a Broșurii, societatea civilă creștină avertizează preoții, monahii, arhimandriții, arhiereii și personalul clerical și neclerical al Episcopiilor, Mitropoliilor și Patriarhiei Române că se află în posesia unui document cu informații false care, prin răspândirea lui, poate pune în pericol viețile credincioșilor, cu sufletele și trupurile lor, care sunt templul lui Dumnezeu (1 Corinteni 3, 16 și 17).

Mai amintim că Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România deja a tras un semnal de alarmă asupra pericolului reprezentat de preconizata vaccinare anti-Covid 19. NUMAI ADEVĂRUL NE POATE FACE LIBERI.

Redăm în continuare integral analiza specialiștilor din cadrul  FEDERAȚIEI ORGANIZAȚIILOR ORTODOXE PRO VITA DIN ROMÂNIA și a organizațiilor Medici pentru Consimțământul Informat, Platforma Civică "Împreună" și Alianța Părinților din România:

 

Ce nu se spune în discursul oficial despre vaccinurile anti-Covid

 

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 în România a emis o broșură publicitar-informativă, cu multe probleme pe această temă. Ca și întreg discursul public oficial, această broșură1 conține informații incomplete, face o informare selectivă, omite riscurile, nu este onestă și se constituie ca instrument tendențios de influențare a deciziei, de a smulge fraudulos consimțământul populației, încălcând acte normative, etica și deontologia medicală și jurnalistică. Să luăm pe rând câteva aspecte.

 

Nu se spune în broșură că aceste vaccinuri sunt experimentale, incomplet testate. Studiile clinice pentru evaluarea vaccinurilor mARN create de Pfizer au fost aprobate să includă 43.931 participanți, iar studiile sunt programate să continue până în 2023. Descrierea studiilor clinice este publică pe pagina oficială ClinicalTrials.gov2. Ele au primit autorizații de utilizare de urgență sau condiționată atât în SUA, cât și în Europa, pe baza rezultatelor preliminare obținute după doar câteva luni de la începerea studiilor.

Este foarte important de precizat că autorizația de utilizare de urgență sau condiționată nu înseamnă că vaccinurile au fost aprobate pentru utilizare pe scară largă; aprobarea definitivă a vaccinurilor se poate face numai la completarea studiilor, în 2023. Fără aprobare, vaccinurile sunt încă în studiu, deci experimentale.

Nu se spune în broșură că acest vaccin NU împiedică transmiterea de la om la om, nu a fost gândit sau cercetat pentru acest scop, după cum scrie in descrierea oficială3 emisă de EMA (European Medicines Agency).

Rețineți! Acest vaccin NU are efect de oprire a epidemiei la nivelul societății, vizează DOAR protecția individuală, deci miza epidemiologică și de sănătate publică a lui este nulă. Nu va eradica virusul, nu va opri epidemia, nu va duce la întoarcerea la normal a societății.

Nu se spune în broșură că nu s-au efectuat studii de genotoxicitate (capacitatea de a cauza daune materialului genetic, de a genera mutații genetice), nici de carcinogenitate (capacitatea de a induce cancer), după cum se menționează în prospectul oficial (la pagina 9), deși acest vaccin introduce în corpul uman un fragment modificat de ARN străin, crescând riscul unor mutații4 genotoxice sau carcinogene.

Nu se spune în broșură faptul că nu știm dacă aceste vaccinuri vor salva vieți. Testele clinice nu sunt făcute ca să calculeze reducerea numărului de internări, de decese și a cazurilor cu complicații care ajung în secțiile de ATI, parametri care ar interesa maximal. Găsim în British Medical Journal o foarte bună analiză critică a designului studiilor clinice, în articolul Will Covid-19 vaccines save lives? Current trials aren’t designed to tell us5, semnat de Peter Doshi, editor asociat BMJ. O altă critică a studiilor clinice privind siguranța și eficiența vaccinurilor Covid o găsim la Dr. William Haseltine, profesor de Sănătate publică la Harvard. Într-un articol din Forbes6, Dr. Haseltine constată că designul studiilor este conceput după standarde minore, făcute tocmai pentru a fi trecute de noile vaccinuri.

Nu se spune în broșură faptul că acest vaccin utilizează în faza de testare celule obținute de la embrioni umani avortați. Acest fapt concret este menționat și în Raportul oficial7 al Institutului European de Bioetică din noiembrie 2020. Sunt date și fapte concrete din surse publice, recunoscute și de firmele producătoare.

Nu se spune în broșură că au existat obiecții și semnale de alarmă emise de oameni de știință8 de talie mondială privind riscurile acestui vaccin. Petiția9 către EMA inițiată de Dr. Michael Yeadon10 și Dr. Wolfgang Wodarg11 cerea suspendarea imediată a studiilor pe oameni a vaccinului Pfizer. Riscurile menționate in această petiție sunt suficient de grave și de bine documentate pentru a fi puse în balanță cu presupusele beneficii ale vaccinului: riscul celor vaccinați de a dezvolta o formă mai gravă de Covid, amplificată de anticorpii existenți (ADE), riscul reacțiilor autoimune postvaccinale care ar putea duce la infertilitatea femeilor vaccinate12 și alte riscuri.

Nu se spune în broșură faptul că firma colos Pfizer are o istorie plină de fraude, experimente medicale finalizate cu morți și oameni schilodiți 13. În 2001, firma Pfizer a fost găsită vinovată de cea mai mare fraudă din istoria asistenței medicale americane și a primit cea mai mare amendă penală impusă vreodată, 2.3 miliarde de dolari14.

Nu se spune în broșură dacă producătorii își asumă răspunderea pentru viitoarele reacții adverse. Nu se spune nici faptul că aceste companii farmaceutice chiar au cerut explicit să fie exonerate de culpabilitate și de obligația despăgubirilor.

Broșura încalcă Normele pentru evaluarea și avizarea publicității la medicamente de uz uman reglementate de Ordinul Ministerului Sănătății Nr. 194 din 23 februarie 2015. Acest Ordin15 prevede la Articolul 52, pct. 8: „Este interzisă difuzarea de materiale publicitare pentru medicamente sau tratamente prezentate sau recomandate de profesioniști în domeniul sănătății, organizații academice, științifice, fundații, de personalități ale vieții publice, culturale, științifice, sportive sau de alte persoane care, datorită celebrității lor, pot încuraja consumul acestor medicamente sau folosirea tratamentelor respective.”

Nu se spune în broșură că acest vaccin are o rată neobișnuit de mare de reacții adverse. După prima doză, din cele 112.807 persoane vaccinate, 6 au avut șocuri anafilactice și 3150 de persoane (2,79%) au raportat reacții adverse. Datele sunt raportate de CDC intr-un document oficial16, disponibil pe site-ul guvernamental american.

Broșura se poate încadra la publicitate înșelătoare, sancționată prin același Ordin 194 al Ministerului Sănătății, cât și prin Decizia CNA nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual. Broșura afirmă că vaccinarea este sigură, fără să numească nicio reacție adversă, deși in prospectul oficial17 sunt menționate 13 tipuri de reacții adverse, de la febră la paralizie de nerv facial și șoc anafilactic. Dar, datorită testărilor insuficiente, acest vaccin este supus monitorizării suplimentare pentru a identifica viitoarele reacții adverse, nemenționate in acest prospect ințial și provizoriu.

Din toate aceste motive credem că se impune oprirea circulației acestei publicații înșelătoare. Se impune de asemenea limpezirea discursului public oficial prin menționarea și a aspectelor negative sau riscante legate de vaccinarea anti Covid-19. Altfel considerăm că discursul oficial vizează manipularea populației și nu informarea completă și imparțială (cu bune și rele), având alte interese decât cele ce țin de sănătatea publică, iar cei care răspândesc astfel de informații trunchiate și înșelătoare au partea lor de responsabilitate în asumarea consecințelor produse de reacțiile adverse postvaccinale la oamenii induși în eroare de acest tip de discurs.

Faptul că se uzează de reclamă și propagandă pentru a convinge populația să opteze pentru vaccinuri insuficient testate, punându-se presiune și asupra cultelor din România, ridică mari semne de întrebare și nenumărate suspiciuni. În cadrul interdicțiilor de factură teologică și liturgică din perioada stării de urgență, Biserica a suferit multe îngrădiri și umilințe, neavând dreptul să se pronunțe asupra oficierii Sfintelor Slujbe, în special a Sfintei Împărtășanii. Acum, Bisericii i se cere să se pronunțe într-o chestiune atât de controversată, cum este vaccinarea. Când au dat dovadă de onestitate autoritățile: atunci sau acum?

Această atitudine a autorităților demonstrează că miza este una exclusiv politică, iar faptul că membrii Sinodului B.O.R. sunt atât de insistent invitați să se pronunțe într-o problemă de importanță capitală denotă o criză de autoritate gravă, plasându-se orientarea și deciziile la discreția oricui din spațiul civil, medical și bisericesc, fără a se concentra toți factorii de răspundere cu interes comun spre o soluție viabilă și spre rezolvarea problemei.

În concluzie, cine își poate asuma riscurile unui experiment medical, cu implicații genetice? Unde este împreună sfătuirea, unde este consensul științific, bioetic, civic, teologic și bisericesc? Oare vom putea suporta toate consecințele unui astfel de experiment, atunci când vor apărea semnele evidente ale unei erori?


FEDERAȚIA ORGANIZAȚIILOR ORTODOXE PRO VITA DIN ROMÂNIA

CONSILIUL DIRECTOR


Se alătură demersului următoarele organizații:

Medici pentru Consimțământul Informat

Platforma Civică "Împreună"

Alianța Părinților din România


10 Dr. Michael Yeadon este cercetător licențiat în biochimie și toxicologie, doctor în farmacologie, fost șef al diviziei de cercetare la Pfizer timp de 17 ani, cunoscător al cercetării și dezvoltării pentru noile medicamente.


11 Dr. Wolfgang Wodarg este doctor in epidemiologie, fost președinte al Comitetului pentru sănătate al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și director al Departamentului de sănătate publică in administrația germană.


15 Ordinul Ministerului Sănătății Nr. 194 din 23 februarie 2015 privind aprobarea Normelor pentru evaluarea și avizarea publicității la medicamentele de uz uman, publicat în Monitorul Oficial Nr 168 din 11 martie 2015 - disponibil aici:https://www.anm.ro/_/ORDINE/ OMS_194_2015.pdf

16 https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meetings/downloads/slides-2020-12/slides-12-19/05-COVID-CLARK.pdf