După ce, în plin scandal privind trecutul procurorului general al României,  Societatea Timișoara a anunțat că NU va retrage premiul „Speranța” acordat lui Augustin Lazăr, Grupul pentru Dialog Social plusează. GDS-ul, care se pretinde  „un grup independent, strict informal, care nu se subordonează nici unei grupări politice și care refuză orice colaborare cu cei care au susținut vechiul regim”, și care îi are în Consiliul Director, printre alții, pe Pleșu, Liiceanu, Oana Pelea, Cristian Preda și Vladimir Tismăneanu, îi va acorda lui Augustin Lazăr o altă distincție. 
 
Premiul GDS pe anul 2018 îi va fi acordat lui Augustin Lazăr, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la sediul organizației (Calea Victoriei, nr. 120), miercuri, 17 aprilie, de la ora 18.00, anunță Antena 3.

GDS anunța încă din 1 februarie 2019 că „Premiul GDS pe anul 2018 a fost acordat procurorului general al României, Augustin Lazăr, pentru merite deosebite în lupta anticorupție”.

Așa cum ActiveNews arăta AICI, Alin Teodorescu, fost consilier al lui Adrian Năstase și fondator al Institutului pentru Marketing și Sondaje (IMAS), a făcut dezvăluiri despre legătura strânsă dintre Grupul de Dialog Social, înființat imediat după evenimentele din 1989 și magnatul George Soroș.

Grupul de Dialog Social a negat însă întotdeauna legăturile ombilicale cu George Soroș. De asemenea, membrii marcanți ai GDS, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu sau Horia Roman Patapievici, au fost acuzați de academicianul Nicolae Breban că și-au finanțat proiectele cu bani de la Soroș

Consiliul Director al GDS este format din Magda Cârneci, președinte, Andreea Pora și Andrei Cornea. Printre membrii GDS se numără Mihai Șora, Gabriel Liiceanu, Vlad Alexandrescu, Rodica Culcer, Mircea Dumitru, Monica Macovei, Horia-Roman Patapievici, Oana Pelea, Cristian Preda, Vladimir Tismăneanu.

Augustin Lazăr este în centrul unui scandal, după ce au apărut documente și mărturii care atestă faptul că a condus comisia de eliberări condiționate la Penitenciarul Aiud, în anii '80, poziție din care a refuzat eliberarea cel puțin a unui disident politic. Paradoxal, din GDS face parte și Radu Filipescu, el însuși fost disident închis în anii '80 la Penitenciarul Aiud.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews