ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat de 23 de ani din Brașov a făcut marți șoc anafilactic după administrarea unei doze a serului experimental produs de Pfizer. Tânărul nu avea antecedente medicale și nu suferea de vreo alergie. El a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe, fiind apoi internat în secția medicală a unității sanitare. A fost externat astăzi, la cerere.

„Astfel, în data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacție adversă  de tip șoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid și slab, pierdere temporară a cunoștinței, pentru câteva secunde. Reacția a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech. Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență Regina Maria Brașov. În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic.

Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt și a acordat primul ajutor, solicitând și echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată și ulterior supravegheată în UPU și internată pe secția medicală a unității sanitare. La data de 21.04.2021 pacientul solicită externarea și pleacă spre domiciliu”, a transmis miercuri Instituția Prefectului Județului Brașov pe Facebook

Cu o zi înainte, o minoră de 16 ani din județul Maramureș a făcut șoc anafilactic tot în urma administrării serului experimental produs de Pfizer-BioNTech.