ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din Rusia au deschis un dosar penal în cazul morții fostului director executiv al Lukoil, Alexander Subbotin, care a fost găsit inconștient în subsolul unei case din Mîtișci duminică, 8 mai 2022. După cum a precizat o sursă din cadrul forțelor de ordine pentru agenția TASS, anchetatorii vor efectua, de asemenea, o examinare pentru a stabili dacă acesta avea droguri în sânge. Proprietarul casei, un ucrainean preocupat de șamanism, susține că miliardarul era atât băut, cât și drogat, atunci când a venit să-i solicite serviciile. Se pare că tratamentul folosit în terapia anti-mahmureală se baza pe otravă colectată de la specii de broaște veninoase. 

„Raportarea pierderii cunoștinței în urma unui atac de cord a fost primită de o ambulanță pe 8 mai. Medicul sosit la fața locului a declarat decesul lui Subbotin. A fost deschisă o anchetă penală în cazul morții sale, care este investigată în prezent de către departamentul de poliție din Mîtișci”, a declarat sursa citată.

Potrivit acesteia, în speță a fost dispusă efectuarea mai multor analize, „inclusiv una medico-legală, care ar trebui să stabilească atât cauza morții, cât și starea victimei înainte de sosirea medicilor la casa de la țară din suburbiile Moscovei”.
 

Cauza infarctului: supradoză sau venin de broască? Sau doar serul experimental Covid de la Sputnik? 

„Potrivit unei declarații a proprietarului casei, Alexei Pindîurin, născut la Harkov, Subbotin a ajuns duminică la casa acestuia în stare de intoxicație severă cu alcool și droguri. Cadavrul miliardarului se afla în pivnița casei lui Pindiurin, numită și Șaman Magua, într-o cameră folosită pentru ritualuri voodoo jamaicane”, a precizat sursa citată.
 
De la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, urmat de sancțiuni economice occidentale în special în privința importurilor de petrol sau gaze naturale, dar și împotriva unor oligarhi ruși considerați apropiați sau susținători ai lui Vladimir Putin, mai mulți directori Gazprom au murit subit în condiții suspecte.