ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, 11 martie 2023, preotul Gelu Bădărău, slujitor la biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Diecheni, județul Galați, a trecut la cele veșnice la vârsta de 50 de ani. Decesul ne-a fost anunțat de colaboratoarea noastră Diana-Maria Brăgaru după ce tot aceasta solicitase public să ne rugăm pentru el: „O rugăciune pentru preotul Gelu Bădărău. Părintele se zbate între viață și moarte la terapie intensivă. Parintele slujește la "Sfânta Cuvioasă Parascheva" din Bucești, com. Ivești, Protopopiatul Tecuci. Părintele Gelu a fost preot și la Călmățui între 1997 și 2006. De-abia a împlinit 50 de ani pe 6 februarie.”, ne transmisese aceasta sâmbătă, înainte de tristul deznădământ. Înmormântarea a avut loc miercuri, 15 martie 2023, la ora 12.00, la biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Diecheni, județul Galați, fiind slujită de IPS Casian.

„Rugați-vă pentru părintele Gelu, care a rodit trei mlădițe tinere, două doctorițe și un viitor preot! Cum poți să spui că a murit părintele Gelu? Ce popor unit în iubirea față de păstorul lor! Ce lucrare a păstorului pentru popor! Dă-ne, Doamne, mereu păstori asemenea acestui părinte! Amin.”, s-a spus la înmormântarea sa.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a transmis ieri mai multe date:

Părintele Gelu Bădărău a văzut lumina zilei la data de 6 februarie 1973 în localitatea Piscu, județul Galați, în casa bunilor creștini Haralambie și Marioara Bădărău.

Între anii 1979-1987, a urmat cursurile Școlii Generale din localitate natală, iar în urma concursului de admitere din vara anului 1990 a fost admis la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Andrei” din Galați.

Cu binecuvântarea chiriarhului Dunării de Jos, în anul 1996 s-a căsătorit cu domnișoara Mariana Filimon, din localitatea Matca, județul Galați, iar în toamna anului 1997, a susținut și promovat examenul de admitere la Facultatea de Litere și Teologie, specializarea Teologie Pastorală, din cadrul Universității ”Ovidius” – Constanța, pe care a absolvit-o în anul 2001, cu teza de licență ”Episcopul Melchisedec – Istoric bisericesc și membru al Academiei Române”.

De ziua Sfântului Mare Mucenic Dimitrie a anului 1997, prin mâinile Înaltpreasfințitului Părinte Casian, a primit harul preoției pe seama Parohiei Călmățui, comuna Grivița, județul Galați.

În Parohia Călmățui, părintele Gelu a desfășurat o amplă activitate gospodărească, administrativă și social-filantropică, locuind permanent în parohie și fiind foarte apropiat de păstoriții săi.

A construit casa parohială și a început activitatea de reabilitare a istoricei biserici parohiale, realizând subzidirea și consolidarea bisericii și înlocuirea acoperișului acesteia.

În timpul păstoririi la Călmățui, Dumnezeu a binecuvântat familia părintelui Gelu cu trei copii: Mihaela, în vârstă acum de 25 ani, absolventă a Facultății de Medicină Generală ”Carol Davila” din București, actualmente medic rezident neurolog pediatru la Spitalul Clinic ”Al. Obregia”; Eugen, de 24 ani, absolvent al Seminarului Teologic de la Galați, apoi al Politehnicii din București și actualmente student în anul IV la Facultatea de Teologie ”Justinian Patriarhul” și Andreea, de 22 ani, absolventă a Facultății de Kinetoterapie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București.

Din anul 2006, ierarhul locului îi încredințează, prin transfer, Parohia Diecheni, comuna Ivești, județul Galați, unde desfășoară o frumoasă și rodnică activitate pastorală, până la momentul mutării lui la cele veșnice.

Iubindu-și mult păstoriții și dorind să fie permanent în mijlocul lor, ctitorește între anii 2007-2008 o frumoasă casă parohială în curtea bisericii, în aceeași perioadă realizând împrejmuirea cu gard zidit a întregului complex parohial.

În anul 2009, începe lucrările de reabilitare și subzidire a bisericii parohiale, refacerea acoperișului cu tablă de cupru, finisaje exterioare, iar în 2022 duce la bun sfârșit și restaurarea picturii.

În anul 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian începe lucrările la un impunător centru social-filantropic în curtea bisericii, ajuns la stadiul demisol și parter.

În 2020, părintele a absolvit cursurile de masterat din cadrul Universității ”Dunărea de Jos”, specializarea Spiritualitate Ortodoxă și Asistență Socială, cu teza ”Personalitatea filantropului Negoiță Dănăilă”.

Deși de mulți ani avea probleme de sănătate, părintele a dat dovadă de multă jertfelnicie, supraveghind în detaliu și cu responsabilitate fiecare etapă a lucrărilor efectuate în parohiile încredințate, reprezentând cu adevărat un model pentru păstoriții săi.

Pe 11 martie 2023, părintele a fost chemat de Bunul Dumnezeu pentru a-și primi răsplata tuturor ostenelilor sale.

Milostivul Dumnezeu să odihnească sufletul slujitorului Său, împreună cu drepții, în pacea, lumina și iubirea Preasfintei Treimi!”

Citiți și Tragedie maximă în familia îndrăgitului Preot-rapsod Doru Gheaja: fiica sa mai mare, Dorina Gheaja, a murit subit. ”Brusc și neașteptat a plecat prematur spre veșnicie”, au spus colegii ei

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews