ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dreapta spaniolă a câștigat duminică alegerile europene, chiar înaintea Partidului Socialist al premierului Pedro Sánchez, potrivit rezultatelor oficiale, scrie Politico, conform mariustucă.

Rezultatele definitive din Spania confirmă că Partidul Popular de centru-dreapta a câștigat alegerile UE din Spania, asigurându-și 22 de locuri în Parlament.

Partidul Socialist la guvernare îi păstrează pe cei 20 de europarlamentari pe care i-a deținut.

Partidul populist Vox își dublează reprezentarea în Parlament și va deține acum șase locuri; Între timp, grupul"Petrecerea s-a terlminat" al bloggerului naționalist Alvise Pérez și-a asigurat trei locuri.

În extrema stângă, coaliția Sumar intră pentru prima dată în Parlament cu trei mandate, în timp ce Podemos pierde patru și își păstrează două locuri, dintre care unul este așteptat să fie ocupat de fostul ministru al Egalității Irene Montero.

Partidul separatist catalan Junts pierde și el două locuri și rămâne cu un singur reprezentant la Bruxelles.