ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Scrisoarea semnată de personalități reale ale societății civile creștin ortodoxe din România, oameni din interiorul, nu din exteriorul Bisericii, care constant au apărat-o și sprijinit-o public, a fost transmisă și desigur primită.” - Este „o propunere exprimată de mai mulți intelectuali creștini, real și onest implicați în viața Bisericii”. - Vasile Bănescu, încă purtător (emițător) de cuvânt al Patriarhiei (paralele)

La numărul 244 dintre semnatarii Petiției lui Adrian Papahagi și Toader Baconschi, imediat după Cristi Tabără, îl găsim pe ateul Cristian Preda, fost activist UTC-ist, intrat în PCR în noiembrie 1987, în timp ce muncitorii anticomuniști de la Brașov înfundau pușcăria, fost europarlamentar PDL și coleg de partid cu cei doi „intelectuali creștini” plus Monica Macovei, în prezent nominalizat de USR pentru șefia Autorității Electorale Permanente. Știți, USR, formațiunea aceea anticreștină care militează pentru căsătoriile homosexualilor.

Formațiunea de extremă stânga în care s-a remarcat și agitatul Andrei Caramitru, prezent la numărul 433 pe petiția „personalităților reale ale societății civile creștin ortodoxe din România”:

Este același individ care a declarat:

Eu de azi mă dezic oficial de Organizația BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numită BOR este doar o organizație criminală, retrogadă, retardată, coruptă. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal. Care ne ține în afara civilizației. Și nu are NICI o legătură cu Biblia și cu credința. NICI UNA. E un ISIS. O sectă demonică. Așa că de azi oameni buni – EU NU O SĂ MAI CALC NICIODATĂ ÎN VREO BISERICĂ ORTODOXĂ. Oricine își face nuntă, botez etc. acolo – eu nu o să vin. Și nu voi mai interacționa vreodată cu vreun angajat al acestei organzații. Punct.”

În fond, cam același lucru îl spune, dar cu alte cuvinte, și Petiția celor doi: că dacă nu schimbăm data de sărbătorire a Sfintelor Paști suntem... cu rușii, „putiniști”.

Într-o altă postare, agitatul userist afirma: „Eu atât le zic. Legea așa cum a fost votată de PSD spune ca poti chiar înjura dur pe cineva fără sa existe vreo sancțiune penală posibila. Așa e legea. Si e pentru toți. In plus constituția spune clar ca sunteți protejați pentru libertatea de expresie si ca nu exista vreo religie de stat. Așa ca puteți spune orice credeți despre șefii din BOR - ca sunt hoți, demenți, retrograzi, kaghebiști, satana, orice. Nu au ce sa va facă. BOR e doar un ONG. Nimic mai mult.

Toader Baconshi, intelectualul lui Vasile Bănescu care este „implicat în viața Bisericii”, poate prea implicat, este cunoscut și pentru predarea teologiei, sub formă de meditații particulare, la ore mici, prin tufișurile din Herăstrău sau jacuzzi-urile din Australia.

Iar autorul principal al Petiției, fostul majordom al Monicăi Macovei, Adrian Papahagi, „om din interiorul, nu din exteriorul Bisericii”, este cunoscut pentru publicarea în revista 22 a GDS a unui apel mai special:

Intelectualul lui Vasile Bănescu, Adrian Papahagi, a cerut DEMISIA Patriarhului Daniel! ”NEVREDNIC SUNTEȚI!”