ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


John Watt l-a confruntat recent pe premierul britanic Rishi Sunak în direct la televizor în legătură cu vătămările provocate de vaccinul COVID-19, care l-au țintuit la pat mai bine de un an. Într-un interviu cu doctorul John Campbell, Watt și-a detaliat simptomele și frustrarea în timp ce căuta un diagnostic, scrie The Defender.
 

John Watt, scoțianul care l-a confruntat pe premierul britanic în direct la televizor cu privire la faptul că guvernul îl lasă pe el și pe alți răniți de la vaccinul COVID-19 "să putrezească", și-a împărtășit săptămâna trecută povestea cu doctorul John Campbell.
 

În februarie 2020, Watt, un tâmplar profesionist în vârstă de 34 de ani și dependent de fitness, a dezvoltat o boală respiratorie severă cu simptome cardiace, inclusiv dureri în piept și niveluri ridicate de troponină.

A fost spitalizat și diagnosticat cu atac de cord, în ciuda faptului că avea cardiograme normale.

"Ai o inimă de atlet", i-au spus medicii lui Watt, care l-au asigurat că va fi bine. Dar i-au pus un stent și i-au administrat un cocktail de medicamente, ceea ce nu a făcut decât să se simtă mai rău, i-a spus el lui Campbell.

În următoarele câteva luni, Watt a suferit atacuri de panică, probleme neurologice și simptome asemănătoare tulburărilor de stres post-traumatic.

El a primit un ajutor minim din partea medicilor din cadrul Serviciului Național de Sănătate (NHS). Aceștia l-au trimis la un psiholog care l-a diagnosticat cu "anxietate de sănătate" legată de simptomele cardiace continue.

"Îmi tot spuneau că e în capul meu", a spus el, și "îmi dădeau tot felul de antidepresive".

Abia mult mai târziu, când s-a consultat cu alți medici, Watt a aflat că probabil avea o inflamație a inimii.

Campbell l-a întrebat pe Watt dacă simte că a contractat COVID-19, deoarece simptomele sale sunt în concordanță cu multe rapoarte ale celor infectați cu acest virus.

"Nu mai sunt un mare fan al denumirii COVID, dar asta e doar părerea mea", a spus Watt, adăugând că el crede că virusul a fost creat de om.

În cele din urmă, medicii i-au spus lui Watt că are o tulburare neurologică funcțională, mai exact amețeli persistente de percepție posturală - o stare de vertij de lungă durată.

Watt i-a spus lui Campbell că în cele din urmă s-a însănătoșit și a reușit să se întoarcă la sala de sport și să joace golf, ba chiar să înceapă o afacere de familie. "Nu eram 100%, dar cel puțin îmi trăiam viața", a spus el.

Watt a făcut un ocol de la povestea sa pentru a discuta cu Campbell despre protocoalele spitalicești COVID-19 care au dus la multe decese atribuite în mod necorespunzător virusului.

"Trebuie să ne uităm în urmă și să aflăm de ce au murit oamenii", a spus el. "Rudele au dreptul să știe asta".

"Ni s-a spus că este sigur și eficient, nu-i așa?".

Când vaccinurile COVID-19 au fost lansate în 2021, Watt și-a amintit că a luat prima doză de vaccin AstraZeneca în februarie, fără efecte negative.

A luat a doua doză în iunie și imediat a simțit că va leșina.

"Îmi amintesc că a trebuit să intru într-o cafenea și am crezut cu adevărat că voi muri", a declarat el pentru Campbell. "Și m-am întins în acea cafenea". Watt a crezut că se confrunta cu o recidivă a unei boli anterioare.

Simptomele nu au durat mult, iar viața lui Watt a revenit la normal, cu excepția problemelor curente legate de tensiunea arterială.

În noiembrie 2021, a venit recomandarea de a face vaccinul de rapel COVID-19. "Am zis: "Nu, nu o fac"", a declarat el pentru Campbell. "Nu cred în asta".

Cu toate acestea, hotărârea lui Watt s-a frânt când a aflat că va trebui să fie la zi cu vaccinurile pentru a călători în Africa de Sud pentru vizita sa anuală cu familia. Africa de Sud tocmai anunțase o izbucnire a variantei Omicron.

"Ni s-a spus că este sigur și eficient, nu-i așa?", a întrebat el pe Campbell. "Adică, m-ar fi protejat să nu-i dau [virusul] mamei mele, care era speriată".

A doua zi după ce a primit vaccinul de rapel de la Pfizer, Watt a prezentat oboseală severă și greutate, "ca și cum plumbul era legat de mine", a spus el.

Câteva zile mai târziu, simțindu-se în continuare îngrozitor, a mers la o sală de sport pentru a încerca să "transpire". Înainte de a începe, s-a uitat la ceasul său de exerciții care indica faptul că ritmul său cardiac era deja "la cote maxime", a spus el.

"Am început să împing greutăți - oboseală instantanee", a spus el. S-a întins pe un covor cu o frecvență cardiacă de 160 de bătăi pe minut. La scurt timp, s-a simțit mai rău și a crezut că va muri.

Watt i-a cerut prietenului său să cheme o ambulanță. Medicii nu au putut identifica nimic în neregulă, a povestit el lui Campbell.

Watt a început să vomite în fiecare zi și a căutat în mod repetat asistență medicală de urgență. Nu putea să mănânce sau să doarmă și a pierdut în total 25 de kilograme.

La un moment dat, a acuzat dureri puternice în piept. Se simțea ca și cum "ceva ar fi ajuns în inima aceea și ar fi răsucit-o", a spus el.

În ciuda stării sale de sănătate în declin, el a spus că medicii nu au putut să-l ajute și au continuat să-i recomande să caute asistență medicală mentală.

"Dar știi în ce constă frustrarea mea, John?", l-a întrebat el pe Campbell. "Dacă mi-au făcut asta mie, la câți alții au făcut-o? Și câți și-au luat efectiv viața din cauza asta?".

Watt și-a exprimat speranța că oamenii care îi vor auzi povestea vor putea face legătura cu vaccinurile și vor putea obține ajutorul de care au nevoie.

Watt a găsit un cardiolog privat la începutul anului 2022, care l-a diagnosticat cu sindromul de tahicardie ortostatică posturală (POTS), un efect secundar cunoscut al vaccinului ARNm, cu simptome precum ritm cardiac ridicat, amețeli, dureri în piept, greață, anxietate și oboseală.

"A fost nevoie de două minute pentru a diagnostica asta", a spus Watt. "SNS ... nu a putut diagnostica asta cu luni în urmă?".

Watt a suferit, de asemenea, de uscăciune a gurii, sete constantă și crize frecvente de leșin, împreună cu ceață cerebrală, tinitus sever, dificultăți de vorbire, picioare și mâini reci, furnicături, slăbiciune extremă, dificultăți de respirație și nervozitate intensă.

"Aveam zvâcniri în creier. Era ca o descărcare electrică", a conchis el.
 
Watt a petrecut 14 luni țintuit la pat și a cheltuit peste 50.000 de dolari "pentru a încerca să-mi recapete viața" - și încă mai credea că este pe moarte. Atunci a început să ajungă la alții.

"Am început să încerc să vorbesc", a spus el. A învățat de la alții despre "ce poți spune și ce nu poți spune [pe rețelele de socializare]".

Watt a găsit online mai multe povești asemănătoare cu a lui și grupuri de susținere pentru persoanele vaccinate. Când a încercat să își împărtășească povestea pe Facebook, inclusiv o fotografie cu el însuși în scaun cu rotile, a fost cenzurat. "[Ei] m-au închis", a spus el.

De asemenea, a început să vorbească cu profesioniștii din domeniul medical, spunându-le "ce anume nu voiau să știe".

Watt a ajutat la înființarea grupului scoțian Vaccine Injury Group, în care sunt prezentate multe povești ale celor răniți de vaccinuri. Grupul a participat la anchetele publice COVID-19 din Scoția și din Regatul Unit.