ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesoara de limba franceză Mioara Claudia Lepădatu de la Colegiul Național Unirea din Focșani a trecut la cele veșnice deși nu avea decât 51 de ani, potrivit EdițieDeVrancea.
 
Este un nou caz de profesor vrâncean care pleacă dintre noi la o vârstă care n-o depășește pe cea a pensionării, scriu aceștia. De altfel, decesele în rândurile cadrelor didactice sau ale fostelor cadre didactice au explodat anul trecut atât la nivel național cât și la nivel județean.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al doamnei profesoare a fost depus la Biserica „Ovidenia Armeni„ din Focșani (lângă Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”).

Înmormântarea va avea loc duminică, 29 ianuarie 2023, în Cimitirul Nordic.
 
Soțul regretatei profesoare, Ionuț Lepădatu, spune că „pe 1 martie, anul acesta, urma să împlinim 20 de ani de căsătorie…‟. Este împietrit de durere, dar știe că trebuie să-și adune puterile pentru a fi alături de fiul lor, Tudor, student în anul I la Academia Tehnică Militară. Mioara Lepădatu a fost colaboratoare a Institutului Francez de la Iași și a predat cursurile DELF în Vrancea, transmite și MonitoruldeVrancea.

„Omul acesta nu a cerut niciodată nimic. A fost foarte serioasă și foarte dedicată copiilor. Nu am întâlnit în viața mea un om ca dumneaei. Ne pare extrem de rău. A fost un om cum rar întâlnești‟, a spus profesoara Tatiana Horduna, inspector de limba franceză.

„Este copleșitor pentru noi toți… A fost un om foarte demn care nu a cerut niciodată nimic de la nimeni. Un om deosebit care a făcut foarte multe atât din punct de vedere familial, cât și profesional. Când venea la școală spunea că se încarcă cu energie de la elevi. A fost un profesor de un profesionalism dus la extrem. Am colaborat foarte bine cu dumneaei‟, spune Crenguța Silvia Stanciu, profesoară de limba franceză la Colegiul „Unirea‟ Focșani.
 
 
ACTUALIZARE cititori ActiveNews: Cititorii ne oferă informația că liceul respectiv raportase o vaccinare-record de peste 90% și susținea asiduu și vaccinarea copiilor. FOTO-CAPTURĂ