ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis, abia venit din Africa, își pregătește bagajele pentru vizita la Dubai. Pentru a fi sigur că ajunge la Convenția Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28), Iohannis a decalat recepția de 1 decembrie, Ziua Națională. Președintele va decola spre Dubai chiar de Ziua Națională a României, pentru a susține un discurs de aproximativ trei minute la COP28, informează Q Magazine.

Administrația prezidențială a transmis un comunicat prin care se face cunoscut programul președintelui Iohannis în perioada 2-4 decembrie, la Dubai.

Iohannis nu pierde deloc timpul! După Africa, președintele pleacă în Dubai 

În discursul de trei minute pe care președintele îl va susține în dimineața de 2 decembrie „va evidenția faptul că schimbările climatice se intensifică, iar efectele acestora sunt dezastruoase în întreaga lume”.

„În același timp, va reliefa ambiția României de a reduce în continuare emisiile de gaze cu efect de seră și deschiderea spre cooperare într-un cadru multilateral pe teme relevante pentru diplomația climatică a țării noastre. În intervenția sa, Președintele Klaus Iohannis va face un apel cu privire la un angajament comun ambițios având ca obiectiv protejarea mediului înconjurător, în beneficiul tuturor cetățenilor.”, se mai arată în comunicat.

Iohannis nu invită toate partidele la ultima lui recepție de Ziua Națională. În drum spre Dubai, opozanții și concurenții sunt ignorați regal la halta Cotroceni

Programul zilei de 3 decembrie al președintelui Iohannis include evenimentul care marchează alăturarea României la Alianța Solară Internațională.

În mesajul său, va evidenția, printre altele, „beneficiile pentru România care derivă din aderarea la această alianță de state care promovează extinderea energiei solare”, mai informează sursa citată.

GeoGrafik a surprins momentul pentru ActiveNews (ilustrație mai sus)