ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD după anunțul social-democraților de luni, privind decizia de a nu vota în Senat legea carantinei și izolării, pe care o consideră o lege proastă. Iohannis i-a mustrat pe parlamentari, despre care spune că se pot face responsabili de „moartea a sute de români”. ”Finalizați această lege, altfel veți fi moralmente răspunzători de moartea a poate zeci, chiar sute de români. Acest comportament, această tergiversare este intolerabilă”, a spus Iohannis.

”Din nefericire, pandemnia care s-a abătut asupra lumii e cea mai gravă criză sanitară, cea mai gravă pandemie din ultimul secol. Din păcate, și în România efectele acestei pandemii devin din ce în ce mai vizibile. Astăzi avem iarăși 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli. Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe stradă și spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că de fapt boala asta e una ușoară. Ba alții, adepții unor teorii conspiraționiste, spun că nici nu există boală. Este foarte greu de luptat cu această boală și de aceea, săptămâna trecută, am spus că nu este momentul unor dispute politice, dacă vorbim de combaterea acestei epidemii. Sunt siderat de felul în care PSD-ul a reacționat și reacționează în Parlament, acum când e în discuție o lege foarte importantă, care reglementează izolarea și carantinarea persoanelor”,  a declarat iohannis, adăugând că „PSD-ul privează Guvernul de un instrument foarte important în combaterea acestei epidemii”.

În aprilie, în timpul stării de urgență și înaintea Sărbătorii Paștelui, Iohannis a ieșit la TV amenințându-i pe români că, dacă nu vor sta acasă, „după Sărbători vom avea înmormântări”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews