ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Exprimarea președintelui Iohannis, respectiv „stați acasă, altfel vom avea înmormântări”, este ca un soi de blestem, a spus, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, miercuri, la România TV.

Potrivit sursei citate, IPS Teodosie a afirmat că declarația președintelui Klaus Iohannis „a creat panică între credincioși după o bucurie atât de mare că se aduce sfânta lumină".

„Toți au crezut că un protocol între Patriarhie și MAI are o valoare de lege. Creștinii se simt marginalizați, discriminați", a spus Arhiepiscopul Tomisului. "(…) Exprimare că dacă nu ascultați, veți face înmormântare este ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmații”, a adăugat IPS Teodosie.

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a arătat nemulțumit de acordul pe care MAI l-a semnat cu Biserica Ortodoxă pentru sărbătorile pascale.

„Nu e cazul să ne relaxăm. În câteva minute voi începe o ședință în care voi cere premierului și ministrului să revină asupra acestui acord, să găsească o formulă care se încadrează formulei „Stați acasă!” și care respectă toate ordonanțele militare. Dragi români, vă spun același lucru pe care îl spun medicii, experții, Organizația Mondială a Sănătății: Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a spus președintele.