ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa cum am prevăzut în articolul precedent, președintele Klaus Iohannis și-a luat zborul spre America de Sud cu aceeași aeronavă de lux de la Global Jet cu care a zburat în Extremul Orient.

De data aceasta decolarea a avut loc de la Constanța, în cursul acestei dimineți, din nou, fără să ne facă măcar cu mână.

Cuplul Prezidențial se afla de câteva zile la malul mării dar nu pentru a participa la slujba de Înviere a Înaltului Teodosie ci pentru aerosolii Primei Doamne, după cum a presupus Ion Cristoiu, sau alte întâlniri speciale la vila lui Ceaușescu de la Neptun.

Vizita în Japonia și Singapore trebuia să dureze cinci zile și s-a prelungit cu un week-end încă două zile. Costurile sejurului de lux de 7 zile s-au ridicat la suma incredibilă de 2.5 milioane de euro, conform unor surse politice.

Acum vorbit de o vizită de 8 zile, cu drumul 10 zile, și nu știm ce atracții locale o vor mai prelungi. De asemenea și distanța este ceva mai mare, în plus avem trei aterizări și decolări în loc de două, ceea ce sporește costurile. Cu siguranță, dacă aprecierele precedente sunt corecte, costurile din acest nou sejur exotic vor fi de peste 3 milioane de euro.

De asemenea, există și pericolul ca Bogdan Aurescu să fie și el răpit în această vizită, la fel ca în cea precedentă, ceea ce ar însemna că România va rămâne complet decapitată la capitolul politică externă timp de 10-12 zile.

Boarding Pass informează:

„PE SCURT: Președintele României zboară în Brazilia, Argentina și Chile tot cu un avion închiriat de la compania aeriană luxemburgheză Global Jet.

Avionul este același cu care a delegația oficială a călătorit în martie 2023 din România în vizitele oficiale din Japonia și Singapore, fiind vorba despre un Boeing 737-900ER în configurație BBJ.

Decolarea de pe aeroportul "Mihail Kogălniceanu" din Constanța a avut loc luni, 17 aprilie 2023, la ora 10:15.

Autonomia acestui avion este insuficientă pentru un zbor fără escală operat din Constanța până în Brazilia. Așadar, cel mai probabil, zborul va fi efectuat cu o oprire pentru realimentare în Spania (Insulele Canare) sau o țară din nord-vestul Africii.”