ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raed Arafat a anunțat că Sibiul intră în carantină începând de luni, 16 noiembrie. Sibiul a ajuns la o rată de infectare 7.78 și înregistrează 470 de cazuri noi, conform ultimelor date de la GCS.

Orașul Sibiu și localitățile Șelimbăr, Tălmaciu și Cisnădie intră în carantină începând de luni pentru două săptămâni.
 
 

”În urma discuțiilor care au avut loc inclusiv cu CJSU, s-a ajuns la următoarele concluzii și măsuri suplimentare: instituirea măsurii de carantinare a municipiului Sibiu,la unl oc cu localitatea Șelimbăr și cartierul Arhitecților, măsura de carantinare a localității Tălmaciu și măsura de carantinare a localității Cisnădie, începând cu ziua de luni”, a declarat Arafat. O excepție va fi că, începând acest weekend și în fiecare weekend după asta vor fi închise magazinele și mall-urile, cu expceția magazinelor cu materiale esențiale, pentru animale, și a farmaciilor.”Suplimentar vom avea măsuri pe durata week-endului și anume închiderea mallurilor și magazinelor, cu excepția celor cu produse esențiale. Iar această măsură se aplică de sâmbătă. Restul de luni. Magazinele se vor închide de la ora 20.00. Magazinele pot avea maxim o persoană la 8 metri pătrați, respectând toate regulile de sănătate publică stabilite prin ordinele la nivelul MS.
 
Iar între orele 10.00 și 13.00 procurarea de alimente va fi rezervată persoanelor peste 65 de ani”, a declarat Arafat.
 
Pe durata perioadei de carantină există excepții care vor fi anunțate și care sunt permise, cum ar fi activitatea profesională, asistența medicală ce nu poate fi amânată, cumpărarea alimentelor.
 
”Asta se va face pe baza de declarație pe propria răspundere”, a adăugat secretarul de stat.În ceea ce privește activitatea religioasă, În ceea ce privește activitatea religioasă, slujbele din biserici se vor desfășura în spații deschise pe perioada de carantină.
 
”La finalul celor 14 zile de carantină se va face o nouă evaluare a situației. Rugămintea noastră către populație e colaborarea și înțelegerea necesității acestor măsuri”, a conchis Raed Arafat.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, județul Sibiul deține recordul pe țară la rata de infectare, cu aproape 8 cazuri la mia de locuitori.