ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Analistul politic Ion Cristoiu a afirmat joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, referitor la crima din Dâmbovița, că autoritățile au colaborat din nou în mod dezastruos și că „evenimentul este mai grav decât cel de la Caracal”, potrivit Mediafax. Jurnalistul a amintit și faptul că Olanda a fost o extrem de agresivă în relația cu România și susține că, după anunțul venit din Olanda privind sinuciderea suspectului,  nici în prezent nu există explicații convingătoare legate de ceea ce s-a întâmplat cu acesta.


„ Este un eveniment mai grav decât cel de la Caracal, deși, fiind vorba de două fete moarte, e greu să spui care caz e mai tragic. În cazul Caracal am avut de a face cu o adolescentă care s-a urcat într-o mașină în timpul ei liber. În cazul acesta aveam o fetiță de 11 ani care ieșea de la școală, aflată la câteva sute de metri de casă. În cazul Dâmbovița avem de a face cu un cetățean străin pedofil care a știut că poate veni aici, în România, pentru a putea să-și satisfacă poftele. România, pe harta lor, era ca o țară săracă, sălbatică, neadministrată”, a apreciat jurnalistul, arătând că  și de această dată a fost vorba de o comunicare dezastruoasă a autorităților. 

„Olanda este o țară foarte agresivă față de noi. Ambasada Olandei a fost mereu un cuib al diversiunilor anti-românești. Olanda are foarte multe interese economice în România. Este foarte ușor, în cazul unei comunicări dezastruoase, să apară din nou ipoteza unei mușamalizări. Nici acum nu avem o explicație rațională, convingătoare, în legătură ce s-a întâmplat cu suspectul”, a mai spus jurnalistul.
 
Reamintim că procurorul general Bogdan Licu a declarat zilele trecute că anchetatorii români nu au dovada oficială că cetățeanul olandez suspectat că a omorât-o pe Mihaela Fieraru din Dâmbovița s-a sinucis, precizând că a fost deja  emis ordin european de anchetă, „o colaborare între statele membre ale UE”.