ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au apărut primele imagini care arată că micuța de 11 ani din Dâmbovița, care a fost găsită ieri moartă, a fost luată cu mașina de cetățeanul olandez aflat pe lista cu suspecți ai Poliției Române.

România TV a făcut publice primele imagini în care micuța se vede, relativ neclar, pe scaunul din dreapta al SUV-ului cu geamuri fumurii închiriat de olandez.

Jurnalistul Ion Spânu a declarat la România TV că are informații conform cărora olandezul care se afla pe lista cu suspecți în cazul dispariției Mihaelei nu a fost audiat la secție. „A fost sunat la telefon. Așa ca omul ăsta s-a urcat în avion. Acum va fi foarte greu de adus pentru audieri.  După cazul caracal chiar nimeni nu a învățat nimic?”, s-a întrebat jurnalistul.

„Asistăm la lucruri incredibile. În 5 luni au dispărut patru copii. România se află într-un pericol generat de lipsa de reacție a autorităților. Culmea e că cozile de topor ale lor din presă încearscă să inducă ideea că olandezul nu putea fi audiat pentru că nu exista dosar penal de dispariție”, 
 
Principalul suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani din Gura Șuții ar putea să fie un pedofil. Potrivit surselor din anchete, individul figurează în Olanda că ar fi pedofil. Bărbatul a ajuns în România pe 18 septembrie, o zi a petrecut-o în București, iar vineri pe 20 a ajuns în Gura Șuții, informează Antena3.
 
„Îl vedem pe el (cetățeanul străin - n.r.) la volan, în dreapta. Se vede ceva roz. Pantalonii fetiței. La 17.18 minute. Mașina venea dinspre casa fetiței, se întorcea de la ea. O avea în mașină", spun polițiștii care au analizat imaginile.Potrivit imaginilor, mașina trece pe lângă primărie cu viteză mare, virează stânga. Cu trei minute înainte, aceeași mașină este surprinsă de alte camere când se îndrepta spre locuința fetei, dar pe o stradă paralelă. La acea oră, fata era deja dispărută. Mașina a fost reținută de polițiști, au fost prelevate probe care vor fi duse la IML pentru a se stabili dacă în mașină poate fi identificat ADN-ul fetiței.