ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând de azi, 10 ianuarie, în Italia a intrat în vigoare Super Green Pass, certificatul care se obține doar cu vaccinarea completă sau trecerea prin boală. Acesta va fi necesar pentru accesul în hoteluri, restaurante, săli de spectacol ori de sport, în avion, tren, vapor sau chiar în autobuz ori metrou, transmite Capital.

Decretul impune, așadar, obligația de vaccinare pentru persoanele peste 50 de ani care nu lucrează și deținerea unui certificat de vaccinare pentru toți cei peste 50 de ani care lucrează, atât în sectorul public, cât și în cel privat, potrivit sursei citate.

Astfel, nevaccinații  vor avea acces doar în magazinele alimentare și în farmacii, iar pentru a se deplasa sunt nevoiți să folosească mașina personală sau taxi.

„Dorim să încetinim curba contaminărilor și să îi detreminăm pe italienii care nu au fost încă vaccinați să facă acest lucru. Intervenim în special la grupele de vârstă care au cel mai mare risc de a fi internate pentru a reduce presiunea asupra spitalelor și pentru a salva vieți”, a declarat premierul Mario Draghi în timpul ședinței de guvern unde a fost adoptat Super Green Pass-ul.