Protestatarii anti-certificat de vaccinare s-au adunat vineri începând cu ora 15:30 în Piața Victoriei. Iulian Capsali, unul dintre liderii mișcării civice împotriva politicilor dictatoriale croite pe spinarea pandemiei, a declarat că implementarea condiționării vieții socio-profesionale de dovada vaccinării/testării Covid va duce la „un nivel de distrugere a oricăror libertăți cetățenești fără precedent”. El consideră că adoptarea pe plan intern a pașaportului de vaccinare nu va face decât să micșoreze libertățile cetățenești și libertatea înscrise în Constituție.

„Au venit (n.r manifestanții) în primul rând ca să protesteze împotriva acestui certificat așa-numit „verde”. De fapt, un certificat care nu mai permite oamenilor ca să facă lucruri absolut decente și banale, adică să meargă la cumpărături.

Momentan se poate, dar vedem deja în alte părți că au închis și această posibilitate. Chiar am văzut astăzi și la pâine, în Cipru, spunea o doamnă de acolo că trebuie să prezinte acest certificat dacă trebuie să cumpere o banală pâine.

Deci se ajunge la un nivel de distrugere a oricăror libertăți cetățenești fără precedent. Așa ceva sper că la noi nu se va întâmpla, deși suntem înștiințați că acum se va vota acest certificat Covid”, a declarat regizorul și publicistul Iulian Capsali pentru Antena3

„Eu nu pot să îi spun „certificat verde”, că mi se pare o minciună"

„Eu nu pot să îi spun „certificat verde”, că mi se pare o minciună. Parcă ar fi un certificat ecologic sau parcă am respira mai bine dacă am avea acest certificat.

Sunt foarte multe lucruri care trezesc nemulțumirea și va fi o mare lovitură pentru marea majoritate, că suntem 70% care nu s-au vaccinat. Sunt mulți, printre care și eu care am făcut această boală, am trecut prin Covid și nu se ia în considerare faptul că noi putem avea o imunitate celulară mult mai bună decât am avea-o de la un vaccin care, din păcate, ați văzut și cazul unei doctorițe care a murit în casă cu două vaccinuri făcute. 

La școală la copiii mei am un caz tot al unui medic care a făcut Covid după două vaccinuri și ar trebui să-și retragă copilul.

Acest vaccin nu te protejează sub nicio formă de această boală. Este în mod evident și sunt studii pentru asta. Este doar un mod de a te obliga, de a-ți micșora libertățile cetățenești și libertatea înscrisă în Constituție până la urmă”, a spus pentru Antena 3, Iulian Capsali, unul dintre liderii protestatarilor din Capitală.
 
Oamenii s-au adunat vineri după-amiază în Piața Victoriei pentru a protesta în fața Guvernului minoritar care insistă să implementeze cel mai nedemocratic și nepopular instrument de condiționare covidiană a vieții socio-profesionale: așa-numitul certificat „verde” sau certificat de vaccinare, în fapt o copie pe plan intern a pașaportului de vaccinare.
 
Manifestația a început cu rostirea rugăciunii „Tatăl nostru”, după care au urmat discursuri ale organizatorilor și liderilor de opinie. VIDEO: 
 
 
 
 
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews