ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O doctoriță din Râmnicu Vâlcea, în vârstă de 58 de ani, care lucra la Spitalul Orășenesc Brezoi din Vâlcea, a fost găsită moartă în casă după ce se autoizolase, fiind testată pozitiv la Covid-19. Femeia era vaccinată cu ambele doze de la Pfizer, după cum s-a declarat în emisiunea Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu de la Antena3. VIDEO:
 

Doctorița Popescu Nicolița, în vârstă de 58 de ani, vaccinată cu schema completă, și-a făcut testul pe 31 august, când a descoperit că este pozitivă la Covid, moment în care a sunat la Direcția de Sănătate și a intrat la izolare în domiciliu. Femeia și-a făcut chiar și o radiografie, iar evoluția bolii a fost relativ bună, potrivit mărturiei lui Vasile Cerbu, managerul spitalului Orășenesc Brezoi, Vâlcea.
 
 
Femeia nu mai răspundea la telefon, fapt ce a alarmat pe fratele femeii să meargă să verifice ce se întâmplă cu sora sa. Alături de colegii ei, a descoperit că femeia nu mai avea suflare.
 
La locuința asistentei, de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, zona Autogării Dacos, din Râmnicu Vâlcea, s-au deplasat miercuri seara, 15 septembrie, mai multe forțe de intervenție, transmite Vocea Vâlcii. A fost trimisă la fața locului și Descarcerarea, dar nu a mai fost nevoie de ajutorul pompierilor militari, întrucât vecinii au reușit să intre pe fereastră. Au găsit-o pe femeie moartă.
 

Iată ce a declarat Dr. Vasile Cerbu, managerul spitalului unde lucrase femeia:

„A fost o tragedie pentru noi a venit ca un trăsnet. Nu ne așteptam să se întâmple așa ceva. În 31 august eram la raportul de gardă și o altă colegă era puțin răcită și i-am zis să meargă să își facă testul. Și a zis că merge și ea deși nu avea niciun simptom. A făcut testul și m-a anunțat că a ieșit pozitiv. Am rămas surprins. Repetă testul și a ieșit pozitiv.

A făcut o radiografie și atunci am anunțat Direcția de Sănătate și a intrat în izolare la domiciliu. Evoluția a fost relativ bună pentru că sâmbătă am sunat-o să vedem în certare se află și dacă poate să vină pentru că marți era de gardă.

Luni ieșea din izolare. A spus că se simte mai bine, dar nu are forță ca să vină și a cerut concediu de odihnă. Ieri seară m-a sunat fratele că nu răspunde la telefon. Am sunat și eu și nu a răspuns la telefon și am trimis o asistentă care locuiește în zonă și nu a răspuns.

Atunci am sunat la 112 și au intervenit autoritățile și au găsit-o moartă în pat. Am înțeles că ultima oară a intrat pe WhatsApp duminică după amiază.

Nu avea morbidități si culmea e că era vaccinată cu ambele doze. probabil că a intrat în categoria celor 5% care chiar dacă sunt vaccinați pot să facă boala. Evoluția a fost rapidă. Probabil că s-a instalat hipoxia cerebrală, nu s-a mai putut mișca a rămas paralizată și a decedat".
 
 
Dr. Monica Pop, discutând în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu despre cazul femeii din Vâlcea, vaccinată cu ambele doze, a amintit chiar de o prietenă care este în reanimare la „Matei Balș”, de asemenea, vaccinată cu schema completă: „Chiar am o prietenă care e la reanimare, la pat, după ce a făcut vaccinurile, ambele, dar s-a infectat și a făcut o formă mai puțin ușoară, dimpotrivă, dacă e la secția de ATI”.


„Cu adâncă durere în suflet anuntăm trecerea în neființă a celei ce a fost în decurs de peste 30 ani colega noastră, d-ra. dr. Popescu Nicolița. Pe parcursul acestora  a  tratat mii de pacienți dăruindu-se întru totul activității medicale in scopul nobil de a salva vieți.  Suntem profund îndurerați de această pierdere și în aceste momente de mare tristețe, cu profund regret, transmitem sincere condoleanțe și compasiune familiei și celor apropiați.
Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a declarat conducerea Spitalului Orășenesc Brezoi.
 
 
 
Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, Georgiana Stancu, a declarat pentru Adevărul: „La data de 15 septembrie, ora 19:30, un bărbat a sesizat prin apel 112 faptul că o femeie nu răspunde la telefon de trei zile. Polițiștii din Râmnicu Vâlcea s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că femeia era decedată și nu prezenta urme vizibile de violență. De asemenea, ținem să precizăm că persoana în cauză a fost depistată pozitiv cu SARS - CoV-2, în data de 31 august 2021, aceasta fiind în izolare la domiciliu. În continuare, polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”.
 
Alte cazuri similare: