ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Votul dat miercuri de Comisia LIBE în favoarea Codruței Koveși a a avut în spate un mecanism bine uns, la care au pus umărul eurodeputați liberali. 
 
Potrivit stiripesurse.ro, care citează surse politice, singurul liberal care este membru în Comisia LIBE este Traian Ungureanu, însă din cauza faptului că mai mulți eurodeputați au lipsit, au participat, în calitate de supleanți, europarlamentarii PNL Cristian Bușoi, Siegfried Mureșan, Marian-Jean Marinescu și Adina Vălean.

Conform surselor citate, unul dintre europarlamentarii FIDESZ, membru în Comisia LIBE nu a participat la ședința forului legislativ, fiind înlocuit de unul dintre eurodeputații PNL. În schimb, cinci eurodeputați socialiști Emilian Pavel, Gabriela Zoană, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Răzvan Popa și Maria Grapini au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi.
 
„I-am învins! Rezultatul votului de acum din LIBE: Laura Codruța Kovesi (România): 26 voturi, Jean-Francois Bohnert (Franța): 22 voturi, Andres Ritter (Germania): 1 voturi. Este o mare victorie a României, la care și noi, europarlamentarii din Partidul Național Liberal am contribuit decisiv cu voturile noastre în Parlamentul European. Somăm Guvernul României să înceteze orice sabotare a candidatului român pentru poziția de Procuror Șef European”, a fost postarea pe Facebook a europarlamentarului PNL, Siegfried Mureșan după votul din Comisia LIBE.