ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jandarmeria Română, brațul armat al aplicării restricțiilor pandemice anticonstituționale, și-a făcut un titlu de glorie în a amenda oameni simpli și fără posibilități, de la trecători care nu poartă mască în aer liber - o aberație impusă doar în România și alte câteva țări bananiere - și până la participanți la protestele anti-vaccinare obligatorie.

O echipă mobilă alcătuită din 4 jandarmi i-a amendat pe doi tineri din Alexandria, capitala județului Teleorman, pe motiv că nu purtau mască pe stradă și că unul dintre ei era ... ruda cui nu trebuie. Culmea ipocriziei, plutonierul Plopeanu, care a aplicat amenda contravențională, nu purta nici el mască, la fel ca ceilalți trei din dubă, relatează Impactnews24.ro

Dialogul care a urmat după ce tinerii s-au legitimat este unul de natură să ne lase ... mască: 

„Tu ești băiatul lui D.S.? Atunci, ție îți dau amendă 500 lei”. 

Întrebat de ce procedează astfel, plutonierul a răspuns că așa vrea el. Se pare că celălalt tânăr, care nu avea „origini nesănătoase”, s-a ales doar cu avertisment.

Contactați de jurnaliști pentru a da explicații, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Teleorman au comunicat că au înființat o comisie care să verifice aceste aspecte, insistând pe necesitatea „respectării măsurilor de protecție individuală” inclusiv în rândul cadrelor militare, dar fără a spune nimic despre cum rămâne cu aplicarea amenzii „cu dedicație”. Nimic în afară de o frază generalistă, pe care o putem interpreta, cu indulgență, ca făcând aluzie la situația particulară menționată anterior: „nu tolerăm și nu vom tolera nicio formă de abatere de la principiile solide pe care este clădită instituția noastră”.

Dacă în județul Teleorman, fieful lui Dragnea și Dăncilă, jandarmii împart amenzi după cum vor mușchii lor, am crede că în Bucureștii lui Nicușor Dan situația e mai echilibrată. Aflăm, însă, că la protestele de sâmbătă din Capitală, manifestări ale celui mai elementar drept garantat de Constituție, Jandarmeria Română a amendat 30 de persoane cu aproape 30.000 de lei. Altfel spus, cu o treime de miliard, în banii vechi. Motivul cel mai des întâlnit? „Contravenienții” nu purtau mască, la un protest anti-mască. 

Mai mult, radicalizați de o parte a televiziunilor - cele aliniate punctului de vedere guvernamental -, care prezentau protestele drept o adunătură de bizari certați cu realitatea și care încalcă grav „măsurile de siguranță”, punându-i pe toți vehemenții de apartament „în pericol”, unii cetățeni au început să sesizeze Jandarmeria pe pagina de Facebook a instituției, cerând insistent amendarea protestatarilor. Pentru că pe 21 martie se sărbătorea ziua Francofoniei, la postarea pe această temă de pe pagina Jandarmeriei Române, majoritatea comentariilor erau cu alt subiect: de ce lumea protestează, de ce nimeni nu se sesizează. Quelle horreur! Un festival al turnătoriei de ziua francofoniei! 

 
 
Se pare, deci, că jandarmii au dat amenzi și la insistențele unora dintre concetățenii noștri „responsabili”, care poartă mască și stau în casă. Amenzi pentru cei care nu sunt de acord cu masca și ies în stradă. Iar asta, la doar câteva zile după ce ActiveNews a relatat despre o petrecere a Jandarmilor de la Brașov care, deși desfășurată în curtea unității, nu părea a respecta măsurile - nedrepte și excesive, se-nțelege! - pentru care jandarmii le aplică amenzi altora: masca pe figură și 2 metri distanță între persoane.

VIDEO CU JANDARMII PETRECĂREȚI FĂRĂ MĂȘTI ȘI DISTANȚARE (oare s-or fi amendat reciproc?):