ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele „democrat” al SUA, Joe Biden, a anunțat joi impunerea testării Covid pentru toți cei care intră în țară, inclusiv pentru cei vaccinați și pentru localnicii care se întorc din călătorii externe.

„Anunț astăzi că toți călătorii internaționali care intră în țară trebuie să facă testul în termen de o zi de la plecare - indiferent de statutul de vaccinare sau de naționalitate.
Acest termen mai scurt de testare oferă un grad suplimentar de protecție, în timp ce oamenii de știință continuă să studieze varianta Omicron”, a scris Joe Biden pe Facebook. Acesta este mesajul oficial pe care îl citim din gura preșeintelui vaccinist al Americii, dar mesajul neoficial e că nici vaccinurile Covid nu mai sunt atât de „sigure” pe cât le lăuda el odată, dacă și vaccinații pot fi purtători de coronavirus, fie el și din varianta „omicron”.

O zi mai târziu, o măsură similară s-a încercat a fi impusă în România de șeful DSU, Raed Arafat, stârnind însă împotriviri din partea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, pe motiv că ar crea un „haos de nedescris” la frontiere.